Ergenekon paylaşımları nedeniyle eleştirilen KHK'lı Savaş: Pişman ve üzgünüm

Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen Prof. Haluk Savaş eski sosyal medya paylaşımları nedeniyle kendisini eleştirenlere uzun bir tweet dizisi ile yanıt verdi

KHK ile üniversitedeki görevinden ihraç edilen Prof. Savaş, pasaportu verilmediği için tedavi olmaya yurtdışına çıkamadı ve geçen gün yaşadığı süreci “devletle mi uğraşmak zor azraille mi bilemedim” başlığı ile sosyal medyada anlattı. Savaş bu konu nedeniyle günlerce sosyal medyada gündem oldu, haberleri yapıldı ve Adana Valiliği Savaş’a pasaport düzenleneceğini duyurdu.

Haluk Savaş ile ilgili bu süreç sosyal medyada şimdi farklı bir cepheden konuşuluyor. Savaş’ın Ergenekon sürecinde yaptığı bazı Twitter paylaşımları gündeme geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Savaş, paylaşımları nedeniyle, FETÖ'ye destek verdiği, Gezi eylemlerine ve Atatürk'e yönelik olumsuz paylaşımlar yapmakla eleştirildi.

Haluk Savaş hakkındaki bu eleştirilere art arda attığı 23 paylaşımla yanıt verdi. Kendisine yönelik eleştirilere özeleştiri ile yanıt veren savaş “Bariz bir değerlendirme hatası yapıp Ergenekon sürecinde “darbecileri” yargıladıklarını düşündüğüm hukuki otoritelerin yanında yer aldım” dedi.
 


Savaş, Kuddusi Okkır, Ali Tatar ve Türkan Saylan’dan örnek verdi “sadece üzüntülü hissetmenin dışında tepkiler vermiş olmam gerektiğini düşünüyorum” dedi ve özür diledi.
 


Haluk Savaş tweet dizisini “Batılılar gibi medeni olmak istiyorum” paylaşımı ile bitirdi.

 



Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU