Kanser tedavisi için yurtdışına çıkamayan KHK'lı profesör: Devletle uğraşmak mı zor azraille mi bilemedim

KHK ile kamudaki görevinden ihraç edilen psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Haluk Savaş’ın tedavi amacıyla yurtdışına gitme talebi pasaportunun iptal edilmesi gerekçesiyle reddedildi

Prof. Dr. Haluk Savaş, pasaport görevlisine mahkemenin yurtdışı çıkış yasağını kaldırdığını belirtmesi üzerine kendisine “Kanser raporlarınızla birlikte CİMER’e yazın” cevabının verildiğini aktardı.

Yargılanıp beraat ettiği, mahkemenin yurtdışı yasağını kaldırdığı halde talebininin reddedilmesi üzerine sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Savaş kalan ömürünün 9 ay olduğunu belirterek "Kalan 9 ayı da anlaşılan devletin çeşitli birimleri ile yazışarak geçireceğiz " ifadelerini kullandı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Az önce TC Adana Valiliği’ndeydim; pasaport için önce tahditlerin sorgulandığı odaya girdim. Memura KHK’lı olduğumu, yargılanıp beraat ettiğimi, mahkemenin yurt dışı yasağımı kaldırdığını, iki kez tekrar etmiş kanser hastası olup yurt dışında tedavi olmak istediğimi belirttim. Memur bilgisayardan baktı KHK ile kamudan ihraç olduğumdan KHK ile pasaportumun iptal olduğunu bu nedenle pasaport çıkaramayacaklarını belirtti. Yani mahkemenin benim yurt dışına çıkış yasağımı kaldırması hiçbir anlam ifade etmiyor. KHK bizi yurt içinde ölmeye mahkum ediyor. “Bu KHK’ya karşı ne yapabiliriz?” diye sordum. “Kanser raporlarınızla birlikte CİMER’e yazın” denildi. Benim ortalama beklenen ömrüm 39 ay, bunun 30 ayı geçti “geri kalan” 9 ayı devletin çeşitli birimleri ile “yazışarak” geçireceğiz anlaşılan. Oysa Japonya, Kore, Küba, ABD’de tedavi olabilmem için yeni geliştirilmiş önemli tedavi teknikleri var. Mesela biri 2018’de Nobel Tıp Ödülü’nü alan Prof. Allison’un immunoterapisi. Şimdi bu tedavilere bir an önce kavuşmak ve hayatta kalabilmeyi denemek yerine devletin bana ördüğü “ölüm duvarı”yla karşılaşıyorum. Sağ kalırsam, önce CİMER’e, başarılı olamazsam idari mahkemeye, başarılı olamazsam bölge idare mahkemesine, başarılı olamazsam Danıştay’a, başarılı olamazsam, AYM’ye, başarılı olamazsam AİHM’e başvuracağım. TR’de ceberrut devletle uğraşmak mı daha zor yoksa azraille mi bilemedim?"

 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU