Galatasaray'da bir dönem sona erdi... "Twitter'da, Instagram'da kendine bakacağına, gel statla ilgilen" sözleri Belhanda'nın sonunu getirdi

Galatasaray'da Sivasspor ile oynanan maç sonrası verdiği röportajda zeminle ilgili yöneticileri eleştiren Belhanda'nın sözleşmesi feshedildi. Spor yorumcuları Evren Göz ile Osman Şenher, Galatasaray-Belhanda ayrılığını Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Younes Belhanda / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da Faslı futbolcu Younes Belhanda'nın sözleşmesi tek taraflı feshedildi.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, 7 Mart'ta Demir Grup Sivasspor ile oynanan müsabakanın ardından yayıncı kuruluş beIN Sports'a verdiği röportaj hatırlatılarak şöyle denildi:

Kulüp'ün imajına ve Kulüp Yönetim Kurulu Üyelerinin saygınlıklarına zarar veren ve hakarete varan beyanlarda bulunması sebebiyle ve daha öncesinde de Sözleşme ve Kulüp İç Disiplin Yönetmeliklerine ısrarlı şekilde aykırılık teşkil eden eylemlerde bulunmasının, taraflar arasındaki ilişkiyi çekilmez hale getirmiş olması nedeniyle, Younes Belhanda'nın Profesyonel Futbolcu Sözleşmesi, FIFA Oyuncuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'nın 14. maddesi uyarınca 10 Mart 2021 tarihinden itibaren derhal, tek taraflı ve haklı sebeple feshedilmiştir

 

 

Süper Lig'de hafta sonu oynanan Sivasspor maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Belhanda, Galatasaray yöneticilerini stadyumun bozuk zemini nedeniyle eleştirmişti:

Twitter'da, Instagram'da kendine bakacağına, medyaya bakacağına gel statla ilgilen. Bu sahada biz oynuyoruz, hafta sonu geldiğimizde bize futbol oynamak için iyi şartlar sunmaları gerek.

"Söylediklerimden dolayı yanlış anlaşıldım"

Belhanda, kullandığı kelimelere gelen tepkilerin ardından sosyal medya hesabından yanlış anlaşıldığını belirten bir açıklama yaptı.

"Söylediklerimden dolayı yanlış anlaşıldım" diyen Belhanda, şu ifadeleri kullandı:

Çevirmenimiz de bunun yapıcı bir mesaj olduğunu anlayarak çevirdi. Galatasaray'ın tüm yönetimine saygı duyuyorum ve kulüpteki herkesle iyi ilişkim var.

 

 

Galatasaray, açıklamaları tercüme ettirdi

Galatasaray Kulübü, maçtan sonra medyada yer alan açıklamaları, noter onaylı yeminli tercümesini yaptırarak bunları yayınladı.

Tercümeye göre Belhanda, muhabirin "Bugün saha oyununu biraz etkiledi mi? Hem Belhanda hem de Galatasaray takımına" sorusunu şöyle yanıtladı:

Elbette bizi etkiliyor. Biz Galatasarayız. Normal olarak Galatasaray yöneticilerinin bir çözüm bulması lazım. Bizlerin futbol oynadığımızı biliyorlar. Pas vermeyi, pasları ikilemeyi seven insanlarız. Bir çözüm bulmalısın. Hiç durmadan Twitter'da, Instagram'da kendini seyretmemek, basında olup bitenlere bakmamak lazım. Gel statla ilgilen. Sahada mücadele eden, oynayan biziz. Dolayısıyla hafta sonu oynayabilmemiz için her şeyi yapmaları ve oynamak için iyi koşulları sağlamaları gerekiyor. Antrenman merkezimiz bile buradan daha iyi. Bu normal mi? Üstelik her gün Florya'da antrenman yapıyoruz. Ve Florya'daki saha buradakinden daha iyi. Bu normal mi? Bu normal değil.

 

 

Galatasaray'ın Belhanda ile sözleşmesini feshetmesini spor yorumcuları Evren Göz ve Osman Şenher, Independent Türkçe için yorumladı.

Evren Göz: Sadece bu olaydan sebep değil, bu durum bardağı taşıran son damla gibi oldu 

Belhanda'nın sözleşmesinin feshedilmesini "Bir sürecin sonu" olarak tanımlayan spor yorumcusu Evren Göz, Galatasaray'ın Belhanda ile daha önce de benzer sorunlar yaşadığını hatırlatarak, şu değerlendirmeyi yaptı:

Sözleşmesinin bitmesine yakın böyle bir karar alındı. Satır aralarına baktığımızda Belhanda'nın Florya'daki doğum günü kutlamasında arkadaşlarına, 'Sizi asla unutmayacağım' demesi, daha önce yapılan sözleşme uzatma görüşmelerinin nihayete varmaması, herkes için ve iki taraf için olası bir ayrılığı beklenti haline sokmuştu. Ancak biraz ani oldu. Beklenen bir gelişmeydi ama takvim olarak biraz erken oldu. Sadece bu olaydan sebep değil, bu bardağı taşıran son damla gibi oldu. 

Sportif açıdan Galatasaray'ın şampiyonluk için iddiası devam ederken böyle bir kararın alınmasının takıma nasıl yansıyacağının düşünülmesi gerektiğini aktaran Göz, "Demek ki bu saatten itibaren Belhanda, kadro planlamasında yer almıyor diye yorumluyorum. Çünkü, Fatih Hoca'nın izni ve onayı olmadan böyle bir karar alınır mı? Henüz çok sıcak bir olay, detaylara vakıf değiliz. Eğer ki alındıysa böyle bir karar ciddi krizler doğurabilir. Yönetimin Fatih Hoca'nın onayı olmadan Galatasaray'ın 10 numarasının sözleşmesini feshedeceği ihtimalini düşünmüyorum" şeklinde görüş belirtti. 

Bu olayda esas önemli olan noktanın iletişim dilinin iyi kullanılması gerektiğini kaydeden Göz, şöyle konuştu:

Tüm bu söylemleri ve bilgi kirliliğinin önüne geçmek için yönetimin bir açıklama yapması gerekir. Galatasaray'ın bu periyotta çok önemli maçları var. Şampiyonluğu etkileyebilecek bir durum bu. O nedenle hızlıca bu sorunu çözmek gerekir aksi halde her geçen saat, her geçen dakika Galatasaray'ın aleyhine işler diye düşünüyorum.

 

Belhanda-AA5.jpg

Belhanda, Galatasaray'da Sneijder'in ardından 10 numaralı formayı giydi / Fotoğraf: AA

 

Osman Şenher: Sezon sonu beklenmeliydi

Belhanda ile Galatasaray arasında önceden gelen bazı problemler olduğuna ve Real Madrid ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçında sarı-kırmızılı taraftarlara yönelik ettiği küfürleri hatırlatan spor yazarı Osman Şenher, sözleşme feshi için sezon sonunun beklenmesi gerektiğini söyledi.

Belhanda'nın takımdan gönderilmesinin Galatasaray için bir kayıp olmayacağını savunan Şenher, "Madem gidecekti devre arası gönderilmeliydi. Galatasaray, şu an zirveye oynayan bir takım. Belhanda'yı seven futbolcular var. İnşallah onlar kötü etkilenmez" yorumunu yaptı:

Şu ortamda Belhanda'nın takıma hiçbir katkısı yoktu. Galatasaray'da hangi futbolcuyu koyarsanız koyun Belhanda kadar oynuyor. Galatasaray'da sıkıntılar, sorunlar var. Bundan sonraki süreçte sorunu Fatih Terim çözecek. Çözmesi lazım. Şu ortamda böyle bir karar alınmasından yana değildim. Tamam Belhanda'nın takıma katkısı yoktu gibi eleştiriler yapılsa bile... İnşallah takım içerisinde huzursuzluk yaratmaz. 

 

Belhanda-AA3.jpg
Belhanda'nın Galatasaray'a bonservis maliyeti, bonuslarla birlikte 10 milyon euroyu buldu / Fotoğraf: AA

 

Galatasaray'da 2 Süper Lig şampiyonluğu yaşadı

1 Temmuz 2017'de Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımından 8 milyon euro bonservis bedeliyle Galatasaray'a transfer olan Younes Belhanda, bugüne kadar 131 kez sahaya çıktı.

Sarı-kırmızı formayla rakip fileleri 22 kez havalandıran Faslı futbolcu, 26 asist yaparak takımına katkı verdi.

Belhanda, Galatasaray ile 2 Süper Lig, 1'er kez de Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa sevinci yaşadı.

Galatasaray'da bu sezon 3'ü UEFA Avrupa Ligi, 3'ü de Türkiye Kupası olmak üzere toplam 28 karşılaşmada görev alan 31 yaşındaki Belhanda, 8 gol, 3 asistlik performans sergiledi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU