Ahmet Hakan: İdare-i maslahatın kralını yaptı Meral Akşener

"Osmanlı’dan bu yana sergilenmiş idare-i maslahatların en esaslılarından biridir Meral Hanım’ın yaptığı"

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İYİ Parti’nin bir kısmında tepkiye neden olan 8 Mart mesajıyla ilgili yazdı.

Hakan, bugünkü köşe yazısında İYİ Parti’de bazı tepkilere neden olan mesajı şöyle aktardı:

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kadınlar Günü” nedeniyle yayınladığı mesajda, iki kadın siyasetçinin şahsında tüm kadınları kutladı. Kim bu iki kadın siyasetçi? Biri Meral Akşener. Diğeri Pervin Buldan.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Ortalık bir anda karıştı” diyen Hakan, şöyle devam etti:

Ortalığı karıştıran AK Parti ya da MHP değildi ha!  İYİ Parti idi, İYİ Parti! Neler dediler İYİ Partililer? “Liderimizin adını, terörle arasına mesafe koymamış bir partinin temsilcisiyle yan yana getiremezsin” dediler. “Meral Akşener ile Pervin Buldan’ın adını yan yana getirerek siyasi mühendislik yapıyorsun Ekrem Bey” dediler. İşte tam bu noktada gözler kısılıp Meral Akşener’e bakıldı. Acaba o ne diyecekti? Ve sonunda konuştu Akşener.

Akşener'in “Sayın İmamoğlu’nun attığı tweet’i bizim arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu beğenmediler. Fikirlerini ortaya koydular. Dolayısıyla ben de saygı duyuyorum" dediğini hatırlatan Hakan, şu görüşlerini dile getirdi:

Biri bana “idare-i maslahat nedir” diye sorsa... Meral Akşener’in bu yaklaşımını örnek olarak gösteririm.

Meral Hanım öyle bir idare-i maslahat yaptı ki... Ekrem Bey’i kırmamış oldu. Pervin Buldan’ı kırmamış oldu. İYİ Partili arkadaşlarını kırmamış oldu. Ve tüm bunların ötesinde... Adının Pervin Buldan’la aynı mesajda zikredilmesini beğenip beğenmediğini de söylememiş oldu. Osmanlı’dan bu yana sergilenmiş idare-i maslahatların en esaslılarından biridir Meral Hanım’ın yaptığı...

Fakat Atatürk’ün de dediği gibi: “İdare-i maslahatçılar, esaslı inkılap yapamazlar.”

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU