İmamoğlu için ilk bir haftada yarım milyon kişi bağış yaptı

CHP ve İYİ Parti'nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu için başlatılan kampanyada toplanan para 10 milyon lirayı aştı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yenilenen İstanbul seçimleri için İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla başlattığı bağış kampanyasına ilk hafta 333 bini yurt içinden olmak üzere yarım milyon kişi bağışta bulundu.

Kampanyadaki ilk 1 haftada toplanan para ise 10 milyon lirayı aştı.

Independent Türkçe’ye konuşan CHP Genel Merkez İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı Erol Bektaş,  kampanya kapsamında toplanan miktardan çok katılım oranının önemli olduğunu söyledi, “Katılım oranından son derece mutluyuz. Şu ana kadar yapılan bağış oranına bakıldığında günlük ortalama 40 bin kişi çorbada benim de tuzum olsun diye sürece katkıda bulunuyor” dedi.

Bektaş, bu rakamın önümüzdeki günlerde, günlük ortalama 20-25 bin ortalamasında olacağını düşündüğünü söyledi. 

Bektaş, yurt dışından yapılan bağışlarda bankaların kestikleri masraf nedeniyle kampanyaya destek olmak isteyenlerin bir araya gelerek para yatırdığını, bazı kişilerin de Türkiye’deki yakınları aracılığıyla kampanyaya katıldığını belirterek, bu nedenle gerçek bağışçı sayısının görünenden daha fazla olduğunu ifade etti.


 

Erol Bektaş - internet.png
Erol Bektaş  / Kaynak: erolbektas.com

 

 

“İlk 1 haftada 10 milyon liranın üzerinde bağış yapıldı”

Şu ana kadar toplanan paranın 10 milyon lirayı aştığını belirten Erol Bektaş, “Vatandaşın getirdiği 1 lira bile bu kampanyada kullanılacak” dedi. 

Toplanan 10 milyon liraya rağmen hala İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında kampanya bütçesi açısından eşitlik sağlayamayacağını söyleyen Bektaş, “Haklı bir kampanya yürüyor. Bu kampanyada ne kadar para toplarsak toplayalım maddi anlamda eşitler arasında bir yarış olunamayacak. Rakibin bizden en az 10 katı imkanla yarıştığı bir yarışta eşit olamayacağız tabii ki. Ama biz, bize gelen desteği manevi olarak çok daha anlamlı görüyoruz” dedi.  

CHP yurt dışından kampanyaya destek olmak isteyenler için euro ve dolar hesapları açmıştı. Bektaş, özellikle Kanada’dan destek olmak isteyen çok sayıda kişi olduğu belirterek, ilk aşamada Kanada doları hesabı, sonrasında da yine diğer ülkelerden destek olmak isteyenler için farklı hesaplar açılacağını belirtti. 

Dekontlar aracılığıyla gönderilen mesajlar

Katılım oranının gün geçtikçe arttığını söyleyen Bektaş, “Türk halkının asaleti çığ gibi büyüyor” diyerek bağış dekontlarına yazılan notlardan bazı örnekler verdi:

“Bir sosyolog ‘Toplumu sen güzelleştireceksin Ekrem abi’ derken, bir öğrenci yaptığı bağışın dekontuna ‘ Kredi Yurtlar Kurumu bursundan yatırıyorum Ekrem abi’ diye yazmış. Bir başkası ‘Antrikot değil musakka kazansın’, bir başkası da 1 TL göndererek ‘Son paramı gönderiyorum ananın ak sütü gibi helal olsun’ demiş. Başka bir dekontta ise ‘Kendisi ufak duası büyük bir bağış 5 TL’ derken başka bir dekontta da ‘Gönül hırsızı Sayın İmamoğlu’na helali hoş olsun’ yazıyor.” 

 

chp dekont.jpg

CHP İmamoğlu'na destek için başlattığı bağış kampanyasında alt sınırı 20 TL olarak belirledi ancak isteyenler daha az bağış da yapabiliyor / Fotoğraf: Sosyal medya

 

“Görüşmemize rağmen bazı kamu bankalarından masraf aldığına dair bilgiler geliyor”

CHP’nin kampanya başlamadan bankalarla masrafsızlık görüşmesi yaptığını ifade eden Bektaş, “Çoğunda sorun yok ama bazı kamu bankalarının taşra şubelerinde masraf alındığına dair bilgiler geliyor. İnanıyorum ki bu bankalar şubelerini uyaracaktır. Vatandaşlar da eğer kendilerinden masraf istenirse uyarıda bulunsunlar. Örneğin birisi 50 liralık bağış için 45 lira masraf vermiş. Bunun münferit olduğunu düşünüyorum ama bu tür durumlara dikkat edilsin. İlla masraf isteyen banka olursa da durumu CHP’ye iletsinler" dedi.  

23 Haziran'da yapılacak İstanbul seçimi için partiler Hazine'den yardım almayacağı için CHP, Ekrem İmamoğlu'na destek amacıyla bir bağış kampanyası başlatmıştı. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU