CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu: Ben de ağabeyimi HDP'den istiyorum

Celal Kılıçdaroğlu "Ağabeyim, 'dostlarım' dediği HDP'ye, İYİ Parti'ye bağlı kaldı. Bağlı kaldığı sürece bu anneleri görmezden geldi" diye konuştu

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan annelerin il binası önünde 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 546'üncü gününde devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu da annelere destek ziyaretinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı olan ağabeyinin şimdiye kadar anneleri ziyaret etmemesini şaşkınlıkla karşıladığını dile getirdi.

Annelerin çocuklarını beklediğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Annelerin yüzünü güldürelim artık. Nasıl ki Anneler Günü'nde anneye bir gül verildiğinde seviniyorsa çocuklarımız da bir güldür, annelerine teslim edin. Ağabeyim, 'dostlarım' dediği HDP'ye, İYİ Parti'ye bağlı kaldı. Bağlı kaldığı sürece bu anneleri görmezden geldi. Bu anneler ne para ne pul istiyor, sadece evlat istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, ziyaretinde üzerinde "Ben de ağabeyimi HDP'den istiyorum" yazılı döviz taşıdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Cebine para koyup çık şunu yap diyorlar"

Celal Kılıçdaroğlu ağabeyi Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla kesin ihraç istemiyle disipline verilmişti. Celal Kılıçdaroğlu da "Bu saatten sonra ben zaten CHP'de durmam. Hiç zahmet etmesinler, istifamı veriyorum" diyerek CHP'den istifa etmişti. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kardeşi hakkında 2016 yılında yaptığı açıklamada ”Kardeşim küçük bir çocuk değil illa benim siyasi görüşümü desteklemesi gibi bir durum yok. Ama bizim bir belediyemiz Didim Belediyesi Didim’e olağanüstü hizmetler veriyor. Didim’de iki yüksek bina var bunların yıkılması lazım. O binaların sahipleri parayla insan satın alıp bize saldırtmanın yollarını arıyorlar. Cebine para koyup çık şunu yap diyorlar. Onların etrafındaki insanlara bakın göreceksiniz o müteahhidin yandaşları” ifadelerini kullanmıştı.

CHP lideri açıklamasına şöyle devam etmişti:

Benim düşüncelerimi benim kardeşim beğenmeyebilir ama birisi cebine para koydu ve çık bunu söyle dedi ve söylediyse kimse kusura bakmasın alır kapının önüne koyarız. Bunun kardeşlikle ilgisi yoktur bunun temeline ahlak yatar.

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU