Anthony Bourdain'ın polisiye romanı Gone Bamboo diziye uyarlanıyor

Merhum televizyon şefinin ikinci kitabı Karayipler'de geçiyor

Ünlü şef Anthony Bourdain 61 yaşında hayatını kaybetti (AP)

Anthony Bourdain'in suç romanı Gone Bamboo televizyon dizisine uyarlanıyor.

ABD'li merhum şef, televizyon sunucusu ve yazar, Karayipler'deki St. Martin adasında geçen ikinci kitabını 1997'de yayımlamıştı. Hikaye, emekli olup iyi bir hayat yaşamak isteyen hedonist suikastçı Henry Denard'ın etrafında dönüyor. Ne var ki Denard son işinde başarısız oluyor, bu yüzden geçmişinin dönüp onu rahatsız etmesi pek de uzun sürmüyor.

Kitap 1995'te çıkan ilk romanı Bone in the Throat'ın (Boğazdaki Kemik) devamı niteliğinde.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kitabın giriş bölümünde Bourdain “Sosyopat bir plaj kitabı yazmak istedim. Bazen kendimi gördüğüm gibi tembel, paraya düşkün, şehvetli ve bunları itfa eden iyi niteliklerden yoksun bir erkek ve kadın kahraman istedim" ifadelerini kullanıyor.

Yapımcılığını Webster ve Robert Stone'un (60 Saniye, Suikast) (Gone in Sixty Seconds, The Conspirator) üstlendiği dizinin oyuncu kadrosu ve çıkış tarihi henüz açıklanmadı.

Bourdain'in sevilen yemek ve seyahat dizisi Anthony Bourdain: Parts Unknown'un 12 sezonunun tamamı Netflix'te izlenebilir.

Ünlü şef öylesine meşhurdu ki Barack Obama Mayıs 2016'da Vietnam'daki Hanoi'ya gittiğinde kendisiyle rahat bir restoranda buluşmuş ve 6 dolara (yaklaşık 42 TL) erişte ve ızgara domuz yemişlerdi.

Bourdain 2018'de, Parts Unknown çekimleri için seyahat ederken Fransa'nın Strazburg kentinde bir otel odasında intihar etmiş ve hayatını kaybetmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU