AK Parti’li Özlem Zengin hakkındaki paylaşıma CHP ve İYİ Parti'den kınama

Avukat Mert Yaşar hakkında AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin paylaşımı nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. CHP ve İYİ Parti’den de paylaşıma tepki geldi

TBMM Genel Kurulu’nda, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç arasında sık sık tartışmalar yaşanıyor / Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e yönelik sosyal medyada yapılan paylaşımı kınadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özkoç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, hafta sonu, toplumsal bir konuda yapılan empatiden uzak, ötekileştirici siyasetin ve bir kadının namusuna dil uzatılmasının son derece yanlış iki örneğini gördüklerini belirtti.

Toplumsal sorunun etik çerçevede tartışılmasını temenni eden Özkoç, "Özlem Zengin'e yapılan alçakça saldırıyı kınıyorum" ifadesini kullandı.

Türkkan da kınadı

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da Özlem Zengin hakkında yapılan paylaşıma tepki gösterdi.

Türkkan, soayal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir meczubun Ak Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin ile alakalı yazdığı twiti okudum. Siyaseten eleştirmek adına, bir kadının namusuna dil uzatmak kabul edilemez bir durumdur. Kınıyorum..!" ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Zengin hakkındaki paylaşımı kınarken, “"Grup Başkanvekilimiz Özlem Zengin'i hedef alan bu ahlaksız ve saldırgan dil herkes tarafından lanetlenmelidir” demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU