Özlem Zengin’e hakaret eden avukata soruşturma

Mert Yaşar hakkında gözaltı kararı verildi

Fotoğraf: AA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e ilişkin sözleri nedeniyle avukat Mert Yaşar hakkında soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, bir sosyal paylaşım sitesinde Mert Yaşar isimli kullanıcı tarafından Tokat Milletvekili Özlem Zengin'e yönelik sarf edilen sözler nedeniyle resen soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada şüphelinin kimlik bilgilerinin tespiti ve yakalanması için kolluğa talimat verildiği kaydedildi.

Bakanlık da soruşturma açtı

Adalet Bakanlığı da ara bulucu olarak da görev yapan Yaşar hakkında Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri uyarınca disiplin soruşturması başlatılmasına karar verdi.

Bu disiplin soruşturmasının tamamlanmasının ardından Arabuluculuk Kurulu, Yaşar'ın ara buluculuktan çıkarılıp çıkarılmamasına hükmedecek.

Ayrıca Bakanlık, Yaşar hakkında İstanbul Barosunca disiplin soruşturması başlatılması için de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı gönderdi.

İletişim Başkanı'ndan tepki

Yaşar’ın Zengin’e hakaret içeren sözlerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan tepki gelmişti.

Altun, Twitter’da şu mesajı paylaşmıştı:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Zengin hakkındaki paylaşımı kınamıştı.

Hukuk önünde bu çirkinliklerin ve ahlaksızlıkların hesabının sorulacağını kaydeden Çelik, "Grup Başkanvekilimiz Özlem Zengin'i hedef alan bu ahlaksız ve saldırgan dil herkes tarafından lanetlenmelidir. Bu dili kullanabilen birinin her türlü kötülüğün peşinden koşacağına kuşkumuz yok. Kötülüğün ahlaksız dilini mahkum ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Zengin, bir süredir “Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder, bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez" ifadeleri dolayısıyla sosyal medyanın gündeminde.

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU