ABD'de onlarca kişi süpermarketin attığı yiyecekleri almak için akın edince polis müdahale etti

ABD'deki rekor kış soğukları ülke genelinde 23'ten fazla kişinin ölümüne neden oldu

West Fred Meyer marketi çalışanlarının çağrısı üzerine polis bölgede konuşlandı (Twitter/ Juniper L. Simonis)

Elektrik kesintileri ve sert kış fırtınası ABD genelinde şehirleri felç etmeye devam ederken, çarşamba günü Portland'da polisler bir marketten atılan yiyecekleri almak için toplanan bir grup kent sakiniyle çatıştı.

Rekor kıran kış fırtınaları ABD'nin büyük kısmını etkilemeyi sürdürürken, Portland'daki Hollywood West Fred Meyer marketi çalışanları, bir kısmının son kullanma tarihi geçmiş, diğerleri de elektrik kesintileri sebebiyle uygun şekilde dondurulmamış binlerce bozulabilir ürünü atmak zorunda kaldı.

Sosyal medyadaki fotoğraflarda devasa iki çöp konteynırının paketlenmiş et, meyve suları, yoğurt ve süt ürünlerinin yanı sıra sebze dağlarıyla dolu olduğu görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis tarafından yapılan açıklamada, gıda ürünlerini toplamak için bir araya gelen düzinelerce kişinin atılan yiyeceklerin insan tüketimine uygun olmadığını düşünen polis memurları tarafından engellendiği ifade edildi.

Polis memurları, bir Fred Meyer çalışanının kendilerini arayarak dışarıda toplanan insanların çalışanlarla tartıştığını söylediğini belirtti. Daha sonra polisi tekrar arayan mağaza personeli, gerginliğin tırmandığı hissettiklerini kaydetti.

Polis, "Yiyecekler tüketime veya bağışa uygun değildi. Polis memurları da gruba bunu anlatmaya çalıştı" dedi.

Çarşamba günü bir Fred Meyer sözcüsü yaşanan karışıklık için özür dileyerek, bazı ürünlerin elektrik kesintisi sebebiyle yerel açlara yardım kurumlarına bağış için güvenli olmadığını ifade etti.

Sözcü, "Bölge sakinlerinin yiyecekleri tüketeceğinden ve gıda kaynaklı hastalık riskine maruz kalabileceğinden endişe duyan mağaza ekibimiz, her ihtimale karşı yerel kolluk görevlileriyle irtibata geçti. Karışıklık için özür diliyoruz" dedi.

Polis müdahalesini eleştiren yerel aktivist Morgan Mckniff, The Oregonian'a verdiği demeçte bazı ürünlerin net biçimde son kullanma tarihinin geçmemiş olduğunu belirtti.

Sadece Portland'da vatandaşlar dondurucu şartlar yaşamaya devam ederken 100 binden fazla iş yeri ve ev elektrik kesintilerinden etkilendi. İnsanlar soğuktan kaçmaya çalışırken bölgedeki oteller doldu.

Yıkıcı kış havası ABD genelinde hayatı ve işletmeleri felç ederken, düzinelerce ölüme ve yaklaşık 5 milyon kişinin elektriksiz kalmasına yol açtı. 

Joe Biden, Teksas'ta pazartesi günü fırtınanın kasıp kavurduğu eyalete yönelik federal yardımın önünü açan bir acil durum ilan etti. Ulusal Hava Durumu Servisi'ne göre ABD genelinde 150 milyondan fazla kişi hâlâ bir tür ciddi meteoroloji uyarısıyla karşı karşıya. 



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU