Teksas'ta arabada ısınmaya çalışan kadın ve çocuk, zehirlenerek hayatını kaybetti

ABD'nin orta ve güney kesimlerinde dondurucu soğuklar nedeniyle en az 21 kişi öldü

Mississippi'nin Madison kentinde otobandaki bir işaret, sürücüleri yoldaki donma ve kar riskine karşı uyarıyor (Reuters)

ABD'nin orta ve güney kesimlerinde dondurucu soğuklar ve yaşanan elektrik kesintileri hayatı felç ederken, Teksas'ta arabada ısınmaya çalışan bir kadın ve 8 yaşındaki bir kız karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polisler garajda park edilmiş ve çalışır durumdaki bir arabada kadının, garajın yakınındaki evdeyse 8 yaşındaki kızın cansız bedenlerini buldu. Evde baygın durumda bulunan bir yetişkin erkekle 7 yaşındaki erkek çocuğu hastaneye kaldırdı. Kadının ölmeden önce telefonda konuştuğu bir akrabasının durumla ilgili polisi aradığı kaydedildi.

Olaydan bir gün önce de 6 kişilik bir aile, kömürlü ızgarayla ısınmaya çalışırken dumanın evin içine dolması sonucu karbonmonoksitten zehirlenmişti. Yetkililer aileden iki kişinin sağlık durumunun ağır olduğunu ve hastaneden tedavi altına alındıklarını bildirmişti.

Houston polisi, Twitter mesajında "Arabalar, ızgaralar ve jeneratörler bina içlerinde veya yakınında kullanılmamalı" ifadelerini kullandı.

Teksas'ta soğuk hava nedeniyle en az 4 milyon eve elektrik verilemiyor ve bu sayının daha da artabileceği belirtiliyor. Teksas Valisi Greg Abbott, güvenlik birimlerinin halkın durumunu kontrol etmek için mahallelerde devriye gezdiğini, ısınmakta zorlanan vatandaşlar için 135 merkez kurulduğunu söyledi.

Ülkenin orta ve güney eyaletlerinde dondurucu soğuklar ve kar fırtınaları nedeniyle en az 21 kişi hayatını kaybetti. Kuzey Karolina'daki kasırgada üç kişi hayatını kaybederken, Louisiana, Kentucky ve Missouri'de de soğuktan kaynaklı trafik kazaları ve karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu ölümler yaşandı.

Soğuk hava, ABD'de Kovid-19 aşılama çalışmalarını da olumsuz etkiledi. Başkan Joe Biden, hava koşulları nedeniyle aşıların tedarik ve teslimatında aksamalar yaşanabileceğini söyledi.


Independent Türkçe, Guardian, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU