BTS'in sevilen üyesi J-Hope, doğum gününde 150 milyon won bağış yaptı

Genç sanatçı daha önce de cömert bağışlar yapmıştı

BTS'in "BE" albümü yayımlandığı ilk yarım saatte 1 milyondan fazla kopya satmıştı (AP)

Dünyaca ünlü K-Pop grubu BTS'in sevilen üyelerinden J-Hope, doğum gününde bir yardım kurumuna 150 milyon won (yaklaşık 1 milyon TL) bağış yaptı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NME'nin haberine göre Güney Koreli müzisyenin bağışı görme ve işitme engelli çocukları desteklemek amacıyla ChildFund Korea'ya gidecek. 

Bununla birlikte genç sanatçı bahsi geçen yardım kuruluşuna daha önce de bağışta bulunmuştu. J-Hope geçen yıl Kovid-19 pandemisinden etkilenen çocuklara yardım etmek için 100 milyon won bağış yapmıştı. 

Güney Kore medyasının aktardığına göre J-Hope şu ifadeleri kullandı:

Uzayan Kovid-19 krizi nedeniyle savunmasız durumdaki ailelerin sayısının önemli ölçüde arttığını ve engelli çocuklara acilen destek verilmesi gerektiğini işittim. Umarım bu bağış, engelli çocukları desteklemek için sosyal ilgiyi daha da artıracaktır.

Yayımlanan her şarkı ve albümle BTS'in rekor üstüne rekor kırmasında büyük pay sahibi olan J-Hope 2018 ve 2019'da da sırasıyla 150 milyon ve 100 milyon won bağış yapmıştı.

J-Hope, Şubat 2019'da ChildFund Korea kuruluşunun 100 milyon wonun üzerinde bağış yapan "Yeşil Soylu Kulübü"ne dahil olmuştu. ChildFund Korea'nın başkanı Lee Je-hoon, J-Hope'a verdiği destek ve bağışlar için bizzat teşekkür etmişti. 

 

Independent Türkçe, NME

DAHA FAZLA HABER OKU