BTS'in sevilen üyesi J-Hope servetinin bir kısmını nereye harcadı?

K-pop yıldızı koronavirüs pandemisi nedeniyle ekonomik olarak zorluk çeken pek çok çocuğa bağışta bulundu

BTS bu yıl çıkardıkları "Dynamite" şarkısı ve "BE" albümüyle önemli başarılar elde etmişti (AFP)

Dünyaca ünlü K-pop grubu BTS'in sevilen üyelerinden J-Hope, kâr amacı gütmeyen kuruluş Childfund Korea'nın açıkladığına göre, koronavirüs pandemisi devam ederken imkanları sınırlı çocuklara 100 milyon Güney Kore wonu (yaklaşık 650 bin TL) bağışladı. 

South China Morning Post'un haberine göre ünlü şarkıcı kuruluş aracılığıyla şu ifadeleri kullandı:

Bu bağışın çeşitli sorunlarla karşı karşıya olan dezavantajlı çocuklara, özellikle de ekonomik olarak Kovid-19'dan mustarip çocuklara gitmesini umuyorum.

J-Hope bu kuruluşa daha önce de bağışta bulunmuştu. Ünlü şarkıcı 2018'de hasta çocuklar için 150 milyon Güney Kore wonu (yaklaşık 1 milyon TL) bağışlamıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca 2019'da düşük gelirli öğrencilere yardım etmek için mezun olduğu liseye 100 milyon Güney Kore wonu aktarmıştı. Genç sanatçı aynı yıl hasta çocuklar için de 100 milyon won ayırmıştı.

J-Hope, geçen yıl şubatta ChildFund Korea kuruluşunun 100 milyon wonun üzerinde bağış yapan "Yeşil Soylu Klübü"ne dahil olmuştu. 

Somag News'un haberine göre kuruluşun başkanı da J-Hope'a "derinden minnettar" olduklarını söyledi. 

Kısa süre önce BTS'in bir diğer üyesi Jimin de yaptığı yardımlarla gündeme gelmişti. Jimin de 2017 ve 2018'de mezun olduğu ilkokulda son sınıf öğrencilerinin üniforma masraflarını iki yıl üst üste karşılamıştı. Ayrıca 2019'da da doğduğu şehirde dar gelirli ailelerinin çocuklarının yemek ve diğer ihtiyaçlarını karşılamıştı. 

 

Independent Türkçe, South China Morning Post, Somag News

DAHA FAZLA HABER OKU