Biden hâlâ İsrail'i aramadı: "Netanyahu dert etmiyor"

ABD Başkanı göreve başlayalı neredeyse bir ay oldu ama henüz İsrail lideriyle bizzat görüşmedi

Netanyahu'nun Trump dönemini mumla aradığı yorumları yapılıyor (Reuters)

İsrail'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, Joe Biden'ın ABD Başkanı seçildikten sonra Tel Aviv yönetimini aramamasıyla ilgili konuştu.

Cumartesi günü ülkesinin N12 kanalına konuşan Erdan, "Başbakan görüşmenin zamanını dert etmiyor" dedi. 

Biden'ın ekonomik durgunluk ve koronavirüs pandemisi gibi acil durumlarla mücadele etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 20 Ocak'ta resmen göreve başlayan Biden tarafından aranmaması, Washington'la Tel Aviv arasındaki ilişkilerde gerginlik sinyali olarak algılanmıştı. 

Bu görüşü savunan uluslararası ilişkiler uzmanları, Trump'ın 2017'de göreve başladıktan iki gün sonra Netanyahu'yu aradığını hatırlatmıştı.

Cuma günü Beyaz Saray, Biden'ın Netanyahu'ya tavır koymak gibi bir derdinin olmadığını bildirerek iki liderin yakında konuşacaklarını açıklamıştı.

İsrail Başbakanı da geçen hafta düzenlediği basın toplantısında Joe Biden'ın kendisini "sıra Ortadoğu'ya gelince" arayacağından emin olduğunu belirterek, ittifakların güçlü olduğunu vurgulamıştı.

Biden şimdiye kadar Rusya, Çin, Meksika, Birleşik Krallık, Hindistan, Fransa, Almanya, Japonya ve Güney Kore gibi pek çok ülkenin liderini aradı.

İran politikası ve yasadışı yerleşimler, ABD ve İsrail arasında sorun yaşanabilecek başlıklar arasında görülüyor.


Independent Türkçe, Sputnik International

DAHA FAZLA HABER OKU