Dört yaşındaki oğlu sahneye çıkınca "çocuk işçi çalıştırma" cezası yedi

"Kendi babasının verdiği konserde annesi ve kardeşlerinin yanında sahnede kısa bir an bulunmayı çocuk işçiliği olarak yorumlamak yasal açıdan yanlış ve gerçeklerden çok uzak"

5 yaşındaki William, söz konusu konserde Louis Armstrong'un What a Wonderful World şarkısını söylemişti (Facebook / AngeloKellyOfficial)

Angelo Kelly'nin başı Almanya'daki çocuk işçiliği yasasıyla belada. İspanya doğumlu şarkıcıya 2019'daki bir konserinde o zaman 4 yaşında olan oğlu William'ın kendisine eşlik etmesi sebebiyle 3 bin euro (yaklaşık 25 bin TL) para cezası verildi. 39 yaşındaki sanatçı, çocuğunun konsere isteğiyle katıldığını belirterek karara itiraz edeceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Almanya'da yasalara göre üç ila 6 yaşındaki çocuklar 08.00 ve 17.00 arasında iki saate kadar konserlerde performans sergileyebiliyor. Ayrıca, bunun için yetkili mercilerden izin alınması gerekiyor.

Daily Mail'in haberine göre, Bavyera eyaletinde bir mahkemede, söz konusu konserde William'ın 20.20'ye kadar en az 30 dakika performans sergilediği belirtildi. Bu durumun "Genç İşçileri Koruma Yasası'na göre iş olarak kabul edileceği" vurgulandı.

Kelly, Facebook'tan yaptığı açıklamada "Bir baba olarak çocuklarımın iyiliği benim için en önemli şey. William şovlarımızda hiçbir zaman bizimle olmak zorunda kalmadı ve kalmıyor. Eğer bunu yaptıysa, istediği için yaptı" dedi. Karara itiraz edeceğini ekledi.

Sanatçının avukatı Julian Ackermann da kararı şu sözlerle eleştirdi:

Kendi babasının verdiği konserde annesi ve kardeşlerinin yanında sahnede kısa bir an bulunmayı çocuk işçiliği olarak yorumlamak yasal açıdan yanlış ve gerçeklerden çok uzak.

 

Independent Türkçe, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU