Özkök: Bence Habertürk yanlış bir şey yapmış

“İşini kaybetme pahasına ‘Renkli kişiliğimden vazgeçmeyeceğim’ diyen bir kadının sunacağı haber, o binlerce konuşan kafanın ağzından çıkan zırvalardan çok daha ciddi ve ikna edici geliyor bana...”

Fotoğraf: Twitter

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, bir dans videosu paylaşmasının ardından Habertürk ile anlaşarak yollarını ayıran sunucu Hande Sarıoğlu hakkında yazdı. Özkök, kanalın Sarıoğlu hakkında yanlış bir karar verdiğini vurguladı.

Özkök, bugünkü köşe yazısında Hande Sarıoğlu’nun Habertürk’ten ayrılmasına sebep olan olayı şöyle aktardı:

Dün en hoşuma giden ikinci konu “Medyada ciddiyet”... Haber Türk kanalındaki tartışmayı pür dikkat izliyorum. Kanalın haber sunucularından Hande Sarıoğlu oryantal dans yaparken çektiği videoyu Instagram hesabından paylaşmış. Kanal da bunu “markanın ciddiyetine uygun görmemiş” ve sunucuyu uyarmış. Sonra yapılan görüşmeler sonunda Sarıoğlu kanaldan ayrılmış. Yaptığı açıklama şu: “Kanal yönetimi beni daha önce uyardı. Kanalın bir ciddiyeti, ağırlığı var dedi. ‘Daha dikkatli olmalısın’ dedi. Ben renkli bir kişiliğim, bu renkli kişiliğimden vazgeçmeyeceğimi söyledim, karşılıklı anlaştık. İstifamı verdim.”

“İçimden helal olsun dedim” diyen Özkök, görüşlerini şöyle aktardı:

Dediğim an da çalıştıkları kanalların “ciddiyetini” temsil ettiği iddia edilen haber sunucuları gözümün önünde resmi geçit yapmaya başladı. Nedense birden gülmeye başladım. “Ciddiyet” öyle bir kelime ki... Siz de bir deneme yapın. Mesela tartışma programlarına çıkan bazı kişileri gözünüzün önüne getirin.

Hani ciddi ciddi memleket meselelerini tartıştıklarını zanneden kişileri... Yani şimdi, oryantal dans yapan ve “Renkli kişiliğimden vazgeçmeyeceğim” diyerek karakterini savunan bir kadın mı... Yoksa o talking heads mi (konuşan kafalar)...

Kendi payıma işini kaybetme pahasına “Renkli kişiliğimden vazgeçmeyeceğim” diyen bir kadının sunacağı haber, o binlerce konuşan kafanın ağzından çıkan zırvalardan çok daha ciddi ve ikna edici geliyor bana... Bence kanal yanlış bir şey yapmış.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU