Galaksinin Koruyucuları'nın yönetmeni karakterlerin ölüp ölüp dirilmesinden şikayetçi

Marvel çizgi romanlarında kahramanların öldüğü ve sonradan dirildiği pek çok farklı örnek bulmak mümkün

James Gunn daha önce yaptığı açıklamada geri dönmesi anlamlı olmadığı sürece Yondu'nun ölü olarak kalacağını söylemişti (Marvel)

Çizgi roman okurları yüksek profilli karakterlerin karşı karşıya kaldığı ölüm tehdidinin kalıcı olmayabileceğini iyi bilir. Bu açıdan ister çizgi roman sayfalarında isterse de Marvel Sinematik Evreni'nde olsun, bir karakterin ölmesi sonsuza dek böyle kalacağı anlamına gelmez.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Örneğin Nick Fury'nin, Kaptan Amerika: Kış Askeri'nde (Captain America: The Winter Soldier) ve Avengers: Sonsuzluk Savaşı'nda (Avengers: Infinity War) öldüğü görülmüştü. 

Comicbook'un haberine göre Galaksinin Koruyucuları (Guardians of the Galaxy) yönetmeni James Gunn, Twitter'da bir takipçisinin karakterlerin yeniden dirilmesinin onları öldükleri hikayelerden uzaklaştırmasından endişe duyup duymadığına dair sorduğu soruya evet cevabını verdi. 

Yönetmen, “Evet endişe duyuyorum” diye belirtti. 

 

 

Benim açımdan gerçekten anlamlı ölümlerle birinin ölüyormuş gibi göründüğü ve sonra ölmediği çarpık ölümler arasında bir fark var. Fakat bu ölümlerden faydalanırsanız, örneğin Yondu'nun veya Tony Stark'ınki gibi, onları geri getirmek ucuz bir hikaye anlatımı.

Başka bir hayranın karakterlerin bu dirilişlerinin Marvel Sinematik Evreni'ni çizgi romanlara daha yakın hale getirdiğini söylemesinin ardından Gunn bunların farklı şeyler olması gerektiğini savundu. Marvel evreninde karakterlerin öldükten sonra bir biçimde geri dönmesi veya geri dönme ihtimali hayranlardan bir kısmı tarafından desteklenirken, bir kısmı bunun hikayeyi zayıflattığını düşünüyor.

Gunn'ın yorumlarından hareketle Yondu'nun Galaksinin Koruyucuları 3'te geri gelmesini beklememek gerekiyor.

 

Independent Türkçe, Comicbook

DAHA FAZLA HABER OKU