Deniz Zeyrek: AK Parti yöneticileri yarattıkları bu eserden gurur duyuyor mudur?

"Bu yeni düzen daha çok Melih Bulu ve organize suç örgütü üretir"

Fotoğraf: AA

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, geçmişte organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen ve infaz düzenlemesiyle cezaevinden çıkan Alaattin Çakıcı’nın Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan Melih Bulu’ya verdiği desteği yazdı.

Zeyrek, bugünkü köşe yazısında Boğaziçi’nde Bulu’nun istifa etmesi için eylemlerin devam ettiği sırada Çakıcı’nın yazdığı mektubu hatırlattı ve şunları yazdı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zeyrek’in yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Değerli Türk Büyüğü Alaattin Çakıcı, Boğaziçi Üniversitesi'nin çiçeği burnunda rektörü Melih Bulu'ya yazdığı destek mektubunda ‘Sayın rektöre şunu hatırlatmak isterim, sakın istifa etmeyiniz. İstifa ederseniz, bu terörist eylemcilerin önünü açarsınız. Bu kutlu ittifakta gedik açmaya hakkınız yok' ifadelerini kullandı.”

Birileri bir organize suç örgütü liderinin, Boğaziçi Üniversitesi'ne “kayyum” gibi atanan Melih Bulu'ya verdiği desteği bu şekilde haber yapmamızı istiyor. Birileri, bir organize suç örgütü liderinin, kanaat önderi gibi Türkiye'nin en zeki çocuklarına “terörist eylemci” demesini normal karşılamamızı bekliyor. Çok beklerler. Biraz önce “vasatın tahakkümü”nden söz etmiştim. Bu durumu anlatmaya “vasat” sözcüğü de yetmiyor artık!

Bu yeni düzen daha çok Melih Bulu ve organize suç örgütü üretir. Melih Bulu, son gelen destekten onur duymuştur ama ben şunu çok merak ediyorum: AK Parti yöneticileri de yarattıkları bu eserden gurur duyuyor mudur?

Ne olmuştu?

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olmayan Melih Bulu’nun Erdoğan tarafından kararname ile okula rektör olarak atanması hem öğrencilerin hem de akademik personelin tepkisini çekmişti. Öğrencilerin yaklaşık bir ay önce başlattığı eyleme kısa bir süre sonra öğretim görevlileri de katılmıştı.

Melih Bulu’nun istifasını isteyen öğrencilere okulun yerleşkesi içerisinde polis tarafından müdahale edilmiş, onlarca öğrenci gözaltına alınmıştı. Öğrencilere destek için İstanbul ve Türkiye’nin farklı yerlerinde eylemler düzenlenmiş, göstericiler sert polis müdahalesi ile karşılaşmıştı.

İktidar kanadından "eylemlere katılanların çoğunluğunun Boğaziçi öğrencisi olmadığı ve terör örgütleriyle iltisaklı olduğu" iddialarına yer verilen açıklamalar yapılıyor.

En son olarak Bulu’nun kendisine rektör yardımcısı bulamadığı iddia edilirken Cumhurbaşkanı kararı ile üniversitede hukuk ve iletişim fakültelerinin kurulmasına karar verilmişti.

Bu tartışmalar devam ederken Çakıcı, Bulu’ya bir mektup yazarak “Lütfen istifa etmeyin” demişti.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU