İtfaiyenin buzlu suya fırlayan kamyonettekileri kurtarma anı kameralara yansıdı

Ekipler cesurca davranarak iki kişiyi de kurtarmayı başardı

ABD'nin Connecticut eyaletinde, itfaiyenin buzlu Long Island Sound Boğazı'na düşen kamyonettekileri kurtarma çalışmalarının nefes kesici görüntüleri kameralara yansıdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

New York Post'un haberine göre pazartesi günü saat 14.00'da yaşanan olayda, Stamford şehrindeki Cummings Park'ının 12 metre açığında buz dolu sulara düşüp batmaya başlayan kamyoneti görenler itfaiyeye haber verdi.

Stamford İtfaiyesi kıyıya itfaiye aracını yanaştırarak suya doğru mekanik merdiveni indirdi. Bu sırada soğuğa karşı koruyucu kıyafetler giyen üç itfaiye görevlisi suya girerek iki kişiyi de araçtan çıkarmaya çalıştı.
 


Kadını kamyonetin arka kasasına çıkararak merdiven aracılığıyla kurtarmayı başaran ekipler, adamı da aracın camını kırarak kurtardı. 

Kurtarma çalışmaları ilerlerken kamyonet her geçen saniye suya battı ve sonunda tamamen gözden kayboldu.

İtfaiye ekibinin başındaki Matt Palmer, bugüne kadar yaşadıkları en zor durumlardan biriyle karşı karşıya kaldıklarını belirtti.
 


"Aracın içindekileri kurtarabilmek için saniyelerimiz vardı" diyen Palmer, "Araç akıntıdan ötürü sürekli uzaklaşıyordu, merdiveni sonuna kadar açmamıza rağmen zorlandık" ifadelerini kullandı.

Stamford polisine göre 37 yaşındaki Ashley Lionetti tedaviye alınmak istemediğini belirtirken, adamsa Stamford Hastanesi'ne kaldırıldı.

ABC'nin haberine göre kadın otoparkta yemek yedikten sonra tekrar anayola dönmek istedi. Ne var ki kar fırtınasının yarattığı kötü hava şartları nedeniyle önünü göremeyen kadın, farkında olmadan boğazın etrafındaki tellere doğru aracını sürdü. Bir noktadan sonra direksiyon hakimiyetini kaybeden kadın ve yanındaki kişi, araçla birlikte suya fırlayarak biriken buz tabakasına saplandı. 

Kadının kurallara uymayarak tehlikeli araç kullanmakla suçlandığı belirtildi.



Independent Türkçe, New York Post, ABC

DAHA FAZLA HABER OKU