Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Çiçek'ten HDP ve Demirtaş açıklaması

Cemil Çiçek Demirtaş için "AİHM kararlarına uyulmalı" derken, HDP'nin kapatılması tartışmalarına ilişkin de "Partiler de sorumlu davranmalı" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Cemil Çiçek, HDP'nin kapatılması tartışmalarına ilişkin "Parti kapatmalar doğru bir şey değil ama bu da, 'ben köpeksiz köye düştüm değneksiz gezerim' şeklinde algılanmamalı" diye konuştu.  Çiçek cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Selahattin Başkanı Demirtaş ve CHP'li Enis Berberoğlu hakkında verilen AİHM ve AYM kararları için de "AİHM ve AYM kararlarına uyulmalı" diye konuştu.

Çiçek, Haber Global'de açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "HDP kapatılsın" çıkışıyla Türkiye'nin gündemine giren tartışmayı değerlendiren Çiçek  "Parti kapatmayı zorlaştırıcı adımların bir kısmı bizden önceki hükümet döneminde de atıldı. Burada hukuki bir konuyu konuşuyorsak, bunu hukukla konuşmak lazım. Her konuyu siyaseten konuşuyoruz. Partilerimizin de bir sorumluluğu yok mu?" diye konuştu.

Çiçek şöyle devam etti:

Milletvekili olurken Anayasa'ya uygun davranacağıma diyerek yemin ediyoruz. Bir parti neleri yaparsa kapatma davasına haiz olur? Buna bakmak lazım. Kimsenin devleti de parlamentoyu da hukuku da emrivakide bırakmaması lazım. Parti kapatmalar doğru bir şey değil ama bu da 'Ben köpeksiz köye düştüm değneksiz gezerim' şeklinde olmamalı. Partiler de sorumlu davranmalı.

Çiçek, eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile CHP'li Enis Berberoğlu hakkında verilen AİHM ve AYM kararları için de "AİHM ve AYM kararlarına uyulmalı" dedi.

 

Independent Türkçe, Haber Global

DAHA FAZLA HABER OKU