Kulis: HDP, Ayhan Bilgen'e sosyal medya çıktısı yolladı

Bilgen'in paylaşımlarına gelen olumsuz mesajlar çıktı olarak cezaevine gönderildi

'Yeni parti' mesajları veren Ayhan Bilgen'e partisi HDP'den sosyal medya yorumları çıktısı gönderildi.

Kobani eylemleri soruşturması kapsamında tutuklanan ve görevinden uzaklaştırılan HDP'li Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen avukatları aracılığıyla sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajlarla yeni bir parti için nabız yoklamaya başladı. Gazete Duvar'da yer alan kulis haberine göre; HDP, cezaevindeki Ayhan Bilgen’e yeni parti mesajı verdiği sosyal medya mesajlarına gelen olumsuz yanıtların çıktılarını gönderdi. 

Mesajlarında "Türkiye’de yeni bir fikre ve tarza ihtiyaç olduğunu" kaydeden Bilgen, "Bunun yeni bir siyasi partiye dönüşme ihtimali, göreceği ilgi ve imkânlarla ilgilidir" diye konuşmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bilgen'in önce milletvekili ardından belediye eş başkanı seçildiği partisi HDP’de ise bu mesajlar "talihsiz açıklamalar" olarak değerlendirilirken bir parti yetkilisi “Arkasında milyonlar olan bir partiye karşı bu söylem haksızlık. Parti kurulları, yetkilileri var. Birçok kez görüşüldü. Neden bunu yapıyor anlamak mümkün değil” açıklamasını yapmıştı.

Bilgen'le görüşmelerden sonuç alamadığını gören HDP bu kez farklı bir yol izledi. 'Yeni parti' mesajı verdiği sosyal medya paylaşımlarına genellikle olumsuz yanıtlar içeren okuyucu yorumlarının çıktıları avukatları aracılığıyla halen cezaevinde tutulan Bilgen’e gönderildi.

 

Gazete Duvar

DAHA FAZLA HABER OKU