Eski AK Parti milletvekili Ocaktan: AK Parti’nin YSK temsilcisi Recep Özel halis muhlis FETÖ’cü

Ocaktan CHP’nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’na destek olan sanatçıları eleştiren Özel’i ağır bir dille eleştirdi

Eski AK Partili Ocaktan, YSK temsilcisi Recep Özel'in AK Parti’nin "en cengaver FETÖ’cü temsilcisi" olduğunu savundu / Fotoğraf: Twitter

Karar gazetesi yazarı ve eski AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan son yazısında YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal etmesini, “hukuki meşruiyet temeli bulunmayan skandal” ve “yüzümüze çalınan kara bir leke” olarak değerlendirdi.

Ocaktan, AK Parti’nin YSK temsilcisi Recep Özel için de “halis muhlis FETÖ’cü” dedi.

Mehmet Ocaktan’ın “Dindarlar hiç böyle hayal kurmamıştı” başlıklı yazısında, şunları söyledi: 

“Dindar-muhafazakar çevreler yıllarca ne büyük hayaller kurmuşlardı, bir gün gelecek İslami hassasiyetleri yüksek olan insanlar iktidar olacak ve öyle iyi örmekler sunacaklar ki herkes 'İşte inanan, hakka-hukuka, adalete riayet eden, herkesin özgürlüğünü savunan, şefkatli ve merhametli insanların yönetimi böyle olur' diyeceklerdi. Ama ne yazık ki bugün o hayallerin çok uzağında bir fotoğrafla karşı karşıyalar. Çünkü dindarlar öylesine negatif örnekler ortaya koydular ki, uzun yıllar iktidar hayali kuran bizzat dindarlar bile adalete, hukuka, liyakate ve merhamete hasret kaldılar."

Dindar-muhafazakar geleneğin tek parti CHP’sinin jakoben dayatmacı anlayışına sahip çıkan bir noktaya geldiğini belirten Ocaktan, “Haklar ve özgürlükler konusunda tarihimizin negatif sembolü olarak anılan 1940’lar tek parti Türkiye’sine geri döndük” dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Hiçbir hukuki meşrutiyet temeli bulunmayan iptal skandalının ayıbı yıllar geçse de peşimizi bırakmayacak”

Ocaktan YSK’nın iptal kararı için de “Hiçbir hukuki meşruiyet temeli bulunmayan iptal skandalının yarattığı mağduriyet ayıbı yıllar geçse de peşimizi bırakmayacaktır” diyerek yazısına şu şekilde devam etti:

“Özellikle dindar-muhafazakar kesimler olarak, YSK’nın yüzümüze bir kara leke olarak çaldığı iptal ayıbını çok iyi okumamız gerekiyor, çünkü bu sadece bir seçim yenilenmesi meselesi değildir. Bu aynı zamanda demokrasimizin en önemli meşruiyet kaynaklarından birisi olan sandık teminatının ve millet iradesinin zaafa uğratılmasıdır.”

“Recep Özel halis muhlis FETÖ’cü”

Yazısında millet ittifakının CHP’li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’na destek olan sanatçılara “Adaletinizin terazisini sileyim” diyen AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel’i “halis muhlis FETÖ’cü” diye niteleyen Ocaktan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Düşünün ki bir AK Partili vekil çıkıyor, sanatçılar dahil geniş kesimlerin YSK kararını protesto için başlattıkları ‘Her şey çok güzel olacak’ kampanyasını eleştirmek için ‘Adaletinizin terazisini sileyim paslanmasın’ gibi seviyesiz ve utanç verici ifadeler kullanabiliyor. Peki kim bu vekil? AK Parti’nin aynı zamanda YSK’da görevli olan temsilcisi... Bu vekilin herkeste olmayan çok önemli bir özelliği daha var, halis muhlis FETÖ’cü olması. Anlayacağınız soyadı kadar ‘özel’ bir vekil. FETÖ lideri Fetullah Gülen’in özel olarak ‘namaz takkesi hediye ettiği’ ve de himmet dairesinin içinde yer alan şanslı(!) bir vekil. Vekilimiz gerçekten olağanüstü bir şansa sahip, zira Bank Asya’nın önünden geçenlerin bile yargılandığı bir Türkiye’de, o hala AK Parti’nin en cengaver FETÖ’cü temsilcisi olmaya devam ediyor. 

İşte şimdi bu FETÖ’cü vekil çıkmış, YSK’nın hukuk cinayetini savunmak için güya aklınca herkese laf çakıyor, bunu yaparken de ‘siyasetin dili’ni seviyesizleştirmede hiçbir sınır tanımıyor. 

Dindar-muhafazakar kesimlerin nasıl bir kirlilik denizinin etrafında dolaştığını gösteren bundan daha iyi bir örnek olabilir mi? En dramatik olanı da, 15 Temmuz ihanetine rağmen, AK Parti’nin hala bir FETÖ’cü tarafından savunuluyor olmasıdır. 

Talihsizliğe bakın ki bugün iktidar adına öne çıkan yetkili ağızların adeta karikatürize hale dönüşen açıklamaları, söylemleri yüzünden AK Parti millet nezdinde güven kaybına uğramaya devam ediyor. Öyle anlaşılıyor ki partiyi yönetenler, bu gidişattan hiç de mutsuz değiller...”

Ocaktan'ın yazısının tamamına şu linkten ulaşılabilir.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU