Başakşehir kazandı, Göksel Gümüşdağ patladı: Takımıma güveniyorum ama saha dışı etkenlere güvenmiyorum

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Medipol Başakşehir, sahasında konuk ettiği Ankaragücü'nü 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ hakemlere ateş püskürdü

Göksel Gümüşdağ / Fotoğraf: AA

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında şampiyonluk mücadelesi veren Medipol Başakşehir, sahasında konuk ettiği Ankaragücü'nü 2-1 mağlup ederek zirve takibini sürdürdü.

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Göksel Gümüşdağ,  ligin 32. haftasını bitirdiklerini ifade ederek, “32 hafta bu mücadeleyi götürmek, özellikle baktığınızda 100 yıllık camialar büyük çınarların içinde Başakşehir’in gerçekten son 5 yıldır ilk 5'ten çıkmaması, ve son 3 yıldır şampiyonluk kovalayan bir takım olması bizim hocamız ve oyuncular için ayrı bir mutluluk. Ben oyuncuları mücadelelerinden dolayı tebrik ettim. Takımlarda bazen düşüşler yaşanıyor futbolda bunlar var” dedi. 


“Takımıma güveniyorum ama saha dışı etkenlere güvenmiyorum” 

Galatasaray maçı hakkında konuşan Gümüşdağ, “Artık tek bir 90 dakikamız var. Arena'ya finale gidiyoruz. Dolayısıyla takımımıza çok güveniyorum ama saha dışı etkenlere güvenmiyorum. Son 2 hafta gerek hakem hataları gerek VAR'daki hatalar. Beşiktaş, Galatasaray ve Rize maçındaki olaylar gerçekten şaşkınlık verici bir durum. Başakşehirle ilgili bin bir çirkin ifade kullanıp, bin bir tane söz söyleyip bunları da çıkarın ortaya cevapları verin dediğimizde cevap yok. Allah'ın izniyle bu takım, saha içinde kalırsak, sahadaki mücadeleyle o kupayı buraya getirir. Buna bütün kalbimle inanıyorum" açıklamasında bulundu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TFF ve MHK'ya da çağrıda bulununan Gümüşdağ, "Önümüzdeki hafta Türkiye'nin en büyük finali oynanacak ve bütün hepsinin bu maça odaklanması lazım. En iyi hakemi, en iyi yan hakemleri, en iyi VAR hakemlerini koymaları lazım” diye belirtti. 

“Hakemler baskıyı kaldıramıyor” 

Hakemlerle ilgili konuşan Göksel Gümüşdağ, “Artık bu iş su kaldıracak durumda değil, Türk futboluna büyük bir saygısızlık var. Bu MHK başkanının heyetinin doğru düzgün insanlar olmadığı anlamına gelmiyor ama şunu görüyoruz ki hakemler bu baskıyı kaldıramıyor. Dolayısıyla mutlaka bu maça herkesin odaklanması lazım. Bizim bir tane finalimiz var, finali kim alırsa şampiyon o. Saha dışı olaylar neyse baskıysa baskıyı kaldırmayan hakemse neyse bu TFF’nin işi. Hakemlerin doğru hakemlerin atanması MHK’nın işi. Herkesin buraya odaklanması ve yılın finaline hazırlanması lazım" şeklinde konuştu.

“VAR doğru bir proje” 

Her zaman doğrunun yanında olduğunu belirten Gümüşdağ, “VAR doğru bir proje. Dünya buna yöneldi. VAR’a inanıyoruz ama hakemlerin bir kısmına inanmıyorum. VAR’ı doğru yönetecek hakemlerin atanmasının da birinci derece sorumlusu MHK ve TFF’dir. Önümüzdeki hafta final var. Çağrı yapıyorum herkes bu maça odaklanmalı. Adalet sağlansın. Kim hak ediyorsa kupa ona gidecek. Alanı da alkışlamayı biliriz. Türk futbol ailesi lütfen sakin olsun. Bugün VAR ile ilgili tüm kararlar Avrupa basınında var. Dünkü maç Hollanda basınında haber. Bunları kimse kabul etmiyor. İnanıyorum ki MHK'de kabul etmiyor. O zaman gereken radikal kararları yapmaları lazım bununda takipçisi olacağız. Aynı zamanda Emre Akbaba kardeşimize geçmiş olsun dileğimi iletiyorum. İnşallah bir an önce sahalara döner” ifadelerini kullandı.

 

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU