Galatarasay-Çaykur Rizespor maçının ardından hakemin kararları tartışılıyor

Çaykur Rizespor ve Fenerbahçe başkanları maçtaki hakem kararlarına sert tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Galatasaray'a 3-2 yenilen Çaykur Rizespor'un kulüp başkanı Hasan Kartal, maçın hakemleriyle ilgili "Bu insanlar, çoluğunun çocuğunun, Türk milletinin yüzüne nasıl bakacak?" dedi.

Kartal, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, karşılaşmada aleyhlerine kararlar verildiğini savunarak, yapılanların ayıp olduğunu söyledi.
 

çaykur galatasaray hakem 3 aa.jpg
Fotoğraf: AA


Müsabakayla ilgili konuşulacak hiçbir şeyin olmadığına değinen Kartal, "Utanmayacaklar mı? Yüzleri asılmayacak mı? Bu insanlar, çoluğunun çocuğunun, Türk milletinin yüzüne nasıl bakacak? Böyle bir şey olur mu? Bu iş mi?" diye konuştu.

Maçta herkesin gerildiğini aktaran Kartal, şunları kaydetti:
 

"Gerilmeyecek kararlar mıydı? Eğer futbol bu ise iyi oynayan kazansın. Hakem ile oynayıp bizi yenmenin ne anlamı var. Galatasaray büyük camia, iyi oynayıp bizi yensin, şampiyon olsun bize ne. Bize niye bunu yapıyorlar? Olmaz böyle şeyler. Anlayan arkadaşlar bakın. Benim gözümle gördüğüm, orada penaltı yok, topa vuruyor. Her maçta VAR, hakemleri çağırıyor. Rizespor üzerinde oynanan bir oyun var. Rize yemez. Rize bir bütündür. Evelallah daha iyi olacağız."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ali Koç: Hatadan öte bir durum var

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Çaykur Rizespor ile Galatasaray arasında oynanan maçtaki hakem kararlarını eleştirdi.

Ülker Stadı'nda oynanan ve 2-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona eren Akhisarspor maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan başkan Koç, "İnsan olduğu yerde hata olur ama hata var, hata var. Burada, hatadan öte bir durumdan bahsediyoruz" diye konuştu. 

Türk futbolu açısından sıkıntılı bir gün yaşandığını belirten Ali Koç, şu ifadeleri kullandı:
 

"Türk futbolu açısından son derece üzücü, endişe verici aslında bununla beraber malumun ilanı. Ben gerek seçim sürecinde gerek seçildikten sonra her zaman bu sistemin temizlenmesi gerektiğini üstüne basa basa söylüyorum. Mütemadiyen sistemin kokuşmuş olduğunu, vasatlığın altında olduğunu, teknolojiye rağmen ne kadar kurgulanmış olduğunu görüyorsunuz. Bugün yaşananlara şaşırsam mı, üzülsem mi, gülsem mi bilemiyorum ama hakikaten yazık, çok yazık."

 

çaykur galatasaray hakem 2 aa.jpg
Fotoğraf: AA


"Bu, basit bir hata değil"

Ali Koç, Çaykur Rizespor-Galatasaray maçının hakemi Serkan Çınar'ın vermiş olduğu kararların basit bir hatadan ibaret olmadığını savundu.

Sorunların çözümü için topyekün hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Koç, "Bu aslında beceriksizlikle basit bir insan hatasıyla küçük bir yanlışla anlatılabilecek bir durum değil, bunun çok çok ötesinde. Türk futbolunun bu anlayıştan, bu zihniyetten, bu virüslerden arınması lazım. Sadece futbolu yönetenler değil, bu değer zincirinin içindeki tüm paydaşların temizlenmesi, temizlenemeyeceklerden arındırılması ve bu sistemin böyle devam etmemesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU