Kongre baskını faili, kendi çocuklarını tehdit etmiş: "Beni ele verirseniz sizi vururum"

Davada sunulan belgelere göre yaşanan tartışma, Reffitt'in eşi tarafından bir FBI ajanına aktarıldı

Reffitt’in Washington DC'deki baskında yer aldığını gösteren görüntüler dava belgelerine eklendi (FBI)

ABD Kongre Binası'na 6 Ocak'ta saldıran Donald Trump tarafları arasında yer alan Guy Reffitt'in, kendisini ele vermemeleri için çocuklarını tehdit ettiği ortaya çıktı.

New York Post'un haberine göre aşırı sağcı bir grupla bağlantısı olduğu belirtilen Teksaslı adam, baskındaki rolü nedeniyle tartışma yaşadığı kızıyla oğluna "Beni ihbar ederseniz hainsiniz demektir ve hainlerin başına ne gelir bilirsiniz… onları vururlar” dedi.

Tehditler savuran Reffitt, çocuklarından Kongre baskını için Washington'a seyahat ettiğini FBI'a söylememelerini istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Washington DC'de açılan davada sunulan belgelere göre yaşanan bu tartışma, Reffitt'in eşi tarafından bir FBI ajanına aktarıldı.

Mahkeme raporları ayrıca Reffitt'in, ayaklanma sırasında Kongre Binası içinden çekilen görüntülerinin YouTube platformunda ve Fox News tarafından yayımlanmasının ardından federal yetkililer tarafından takibe alındığını gösterdi.

FBI'a göre müfettişler, Reffitt'in Kongre baskını öncesinde "Teksas Özgürlük Gücü" olarak bilinen aşırılık yanlısı bir milis grubun internet sitesinde yorum paylaştığı bilgisine de ulaştı.

Teksaslı adamın federal yetkililer tarafından 15 Ocak'ta tutuklandığı sırada beraberinde AR-15 tipi bir tüfekle bir tabanca bulunduğu kaydedildi.

New York Post, Reffitt'in biri polis en az 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan Kongre Binası baskınına katılarak adaleti engellemeye çalışmakla suçlandığını aktardı.

Daily Beast gazetesi de mahkeme dosyalarını kaynak gösterdiği haberinde, Reffitt'in baskına başında kameralı bir kask ve üzerinde yelekle katıldığını gösteren fotoğraflarını paylaştı.


Independent Türkçe, New York Post, Daily Beast

DAHA FAZLA HABER OKU