Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’ndan siyasilere çağrı: Nefret dilinden vazgeçilmeli

Yaşananlara son vermenin ilk şartının nefret dilinden vazgeçilmesi olduğunu belirten Karamollaoğlu, siyasi liderlerin topluma örnek olmasını istedi

Fotoğraf: Twitter

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, son günlerde artan kutuplaşma, yaşanan şiddet olayları ve baskı/tehdit ile siyasetin dizayn edilme çabaları olduğunu kaydederek sosyal medya hesaplarından çağrıda bulundu.

Karamollaoğlu, siyasi liderlerin bu konuda topluma örnek olmaları gerektiğine vurgu yaparak, “Ülkemizde kutuplaşmanın hızla artış gösterdiğine hep beraber şahit olmaktayız. Son zamanlarda bunun şiddete dönüşmesi, bizleri daha da endişelendirmektedir” dedi.

Yaşananlara son vermenin ilk şartının nefret dilinden vazgeçilmesi olduğunu belirten Karamollaoğlu, siyasi liderlerin topluma örnek olmasını istedi.

Saadet lideri şöyle devam etti:

Baskı, tehdit ve tahakkümle siyasetin dizayn edilmeye çalışılması, kabul edilmesi asla mümkün olmayan ve demokrasiyle bağdaşmayan, son derece sakıncalı bir davranıştır.

Geçen günlerde Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, gazeteci Orhan Uğuroğlu  ve Ülkü Ocakları eski başkanı Afşin Hatipoğlu’na saldırılar düzenlenmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU