30 yaşındaki AK Parti'li Özata, aşı sırasının nasıl kendisine geldiğini açıkladı: Birkaç hastanenin avukatlığını yapıyorum

AK Parti'li Belediye Meclis Üyesi Fatih Özata, koronavirüs aşısı yaptırması hakkındaki soruya sosyal medya hesabından yanıt verdi

AK Partili Fatih Özata, gelen eleştirilere sosyal medyadan yaptığı açıklama ile yanıt verdi / Fotoğraf: Twitter

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından Ankara Şehir Hastanesi'nde Kovid-19 aşısı yaptırdı. Erdoğan, AK Parti MKYK üyelerinin de kendisiyle beraber Kovid-19 aşısı yaptırdığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan'ın aşı olurken söylediği "Merkez Karar'daki milletvekili arkadaşlarım da aşıları yaptırdık, yaptırıyoruz" sözleri üzerine gelen tepkilere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal yanıt verdi. Ünal, "Biz aşı yaptırmadık. MKYK üyelerimiz arasında sırası gelen üç doktor, iki eczacı arkadaşımız aşı oldu" dedi.

AK Partili meclis üyesi de aşı oldu

AK Parti üyelerine aşıda öncelik tanındığı iddiaları sürerken, AK Parti Eskişehir Büyükşehir ve Tepebaşı Meclis Üyesi Avukat Fatih Özata, sosyal medya hesabından koronavirüs aşısı olduğu bilgisini paylaştı.

Bunun üzerine 26. Dönem CHP Milletvekili Gazeteci Barış Yarkadaş, Twitter hesabından Özata’ya “AKP Eskişehir eski Gençlik Kolları Başkanı, şimdiki dönem Bld. Meclis Üyesi AVUKAT Fatih Özata, instagram hesabında COVİD aşısı olduğunu duyurmuş. Özata aynı zamanda sağlıkçı değilse; aşıyı nasıl yaptırdı? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Umarım mantıklı bir cevabı vardır” şeklinde bir soru yöneltti.

 Özata’dan açıklama: Hastane yönetiminin kararı

1991 doğumlu olan (30 yaş) AK Parti'li belediye meclis üyesi Fatih Özata, Yarkadaş’ın sorusu üzerine  sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Özata açıklamasında şöyle dedi:

“Özel hastanelerin hizmet aldıkları birimlere de aşı hakkı tanındığı için ve şehrimizde birkaç hastanenin avukatı ve özel hastanede sürekli temaslı olduğum için tarafıma aşı olmam gerekli görülmüştür. Bu durum sadece tarafıma değil, hastanelerin hizmet aldıkları birçok kişiye sunulmaktadır. Uygulanan aşı şahsi talebim değil sürekli sağlık çalışanları ile temaslı olmam bakımından özel hastane yönetiminin kararıdır”

Yarkadaş'tan yanıt: Nöbete de bekleriz

AK Partili Özata'nın açıklamasını paylaşan Barış Yarkadaş ise sonraki paylaşımında, "AKP Gençlik Kolları eski Başkanı Av. Fatih Özata, soruma cevap vermiş ve "3 hastanenin avukatı olduğum için AŞI olabildim" demiş. Özata gerçek bir sağlık neferiymiş de haberimiz yokmuş! Veterinerler bile aşı olamazken, hastane avukatı oluyor. Fatih Bey'i nöbete de bekliyoruz!" dedi.  

 

Aşıda öncelik sırası

Sağlık Bakanlığı, resmi internet sitesinden açıkladığı tablo ile Kovid-19 Aşısı uygulanacak öncelikli grupların tablosunu yayınladı.

 

tblo.png
4 aşamalı koronavirüs aşı planında öncelik sıralaması / Tablo: Sağlık Bakanlığı

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU