Meksika'nın solcu devlet başkanı, sosyal medya sansürüne karşı küresel kampanya başlatıyor

Obrador, “Düzenlenecek ilk G20 zirvesinde de bu konuda öneride bulunacağım" dedi

 Obrador, ABD Başkanı Trump’ın hesaplarını askıya almasına karşı çıkan isimler arasında (Reuters)

Meksika’nın solcu Devlet Başkanı Andrés Manuel López Obrador, sosyal medya platformlarının engizisyon mahkemesi gibi davranamayacağını belirterek internet sansürüne karşı küresel kampanya başlatacağını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha önce Facebook ve Twitter’ın Kongre baskını sonrasında ABD Başkanı Donald Trump’ın hesaplarını askıya almasına da karşı çıkan Obrador, “Düzenlenecek ilk G20 zirvesinde bu konuda öneride bulunacağım. Evet, sosyal medya şiddeti kışkırtmamalı ama bu ifade özgürlüğünü engellemek için gerekçe olarak kullanılamaz” dedi.

Diğer ülkelerle de bu konuda ortak bir yol belirlenmesi konusunda görüşeceklerini kaydeden Meksika lideri, “Bir şirket nasıl bu kadar her şeye gücü yetiyormuş gibi, sanki bir İspanyol engizisyon mahkemesiymiş gibi davranabilir” diye konuştu.

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard da, uluslararası bir kampanya başlatacaklarını doğrulayarak “Bu endişeyi paylaşan yetkililerle görüşmeye başladık” dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in sözcüsü, Başbakan’ın Trump’ın sosyal medya hesaplarının askıya alınmasını eleştirdiğini, yasalarca belirlenmemiş kuralların uygulanmasının “sorunlu” olduğunu düşündüğünü aktarmıştı. Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki de, Avrupa Birliği ülkelerinde sosyal medya platformlarıyla ilgili yeni yasalar hazırlanması gerektiğini belirtmişti.


Independent Türkçe, AP

DAHA FAZLA HABER OKU