Snowden'dan Facebook'a tepki: Trump'ın engellenmesi ifade özgürlüğü için tehlikeli

Eski ABD'li casus, sosyal medyaya bu kadar büyük bir güç sunmanın tehlikeli olduğunu belirtti

Snowden, eşiyle beraber Rusya'ya vatandaşlık başvurusunda bulunmuştu (Reuters)

ABD'nin ülke dışındaki izleme faaliyetleriyle ilgili gizli bilgileri sızdıran eski casus Edward Snowden, Facebook'un ABD Başkanı Donald Trump'ın paylaşımlarını engelleme kararını eleştirerek sosyal medyaya bu kadar büyük bir güç sunmanın tehlikeli olduğuna işaret etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, ABD Kongresi'nde yaşanan olayların ardından Donald Trump'ın Facebook ve Instagram hesaplarını başkanlığı Joe Biden'a devredeceği 20 Ocak'a kadar donduracağını duyurmuştu. Açıklama birçok kişi tarafından memnuniyetle karşılanırken, Snowden bu kararın yakın gelecekte ifade özgürlüğü açısından olumsuz sonuçları olabileceğini belirtti.

Snowden, Twitter paylaşımında "Facebook resmi olarak Birleşik Devletler Başkanı'nı susturuyor. İyi ya da kötü, bu durum dijital ifadenin kontrolüyle ilgili savaşta bir dönüm noktası olarak hatırlanacak" ifadelerini kullandı. Snowden, sonraki tweet'inde de birçok kişinin Facebook'un kararını sevinçle karşıladığını ancak bu durumun 13 günden uzun sürmesinin bir milat anlamına geleceğini vurguladı.

Bir Twitter kullanıcısının "Facebook özel bir platform, istediklerini yapabilirler" şeklindeki yorumuna Snowden "Yapabilirler ve giderek daha fazla yapacaklar" yanıtını verdi. Snowden ayrıca Facebook'u "regülatörlerin ve tüketicilerin fikirlerine hiçbir saygısı olmayan bir platform" olmakla eleştirdi.

Michelle Obama'dan açık mektup: Trump'ın hesaplarını kapatın

Trump destekçilerinin önceki gün Washington D.C.'deki Kongre binasına düzenlediği baskın sonrasında, Twitter da Trump'ın paylaşımlarını 12 saat süreyle engellemişti.

Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama, Twitter'a ve Facebook'a yönelik açık mektubunda, sosyal medya platformlarının Trump'ın hesabını kalıcı olarak yasaklamasını istedi. Obama, Trump'ın gelecekte medyayı kullanmasının engellenmesi gerektiğini savundu.

Michelle Obama, mektubunda "Şimdi Silikon Vadisi şirketlerinin bu canavarca davranışın gerçekleşebilmesini durdurma zamanı" diye yazdı.


Independent Türkçe, RT, Sputnik International

DAHA FAZLA HABER OKU