ABD'deki Kongre baskınında altın madalyalı olimpik yüzücünün de yer aldığı iddia edildi

Yüzücünün sonradan sildiği sosyal medya hesaplarında Donald Trump'ı destekleyen birçok gönderi bulunduğu öne sürüldü

Keller, 2008'de Pekin'deki Olimpiyat Oyunları'nda (AP)

ABD'de geçen hafta Kongre'yi basan Trump destekçileri arasında, iki altın madalyalı olimpik yüzücü Klete Keller'ın da yer aldığı iddia ediliyor. 

ABD merkezli, spor haberleri sitesi SwimSwam'ın iddiasına göre yüzme sporuyla ilgilenen 10'dan fazla kişi, baskının görüntülerini inceledikten sonra binada Keller'in de bulunduğunu, hatta ABD Olimpiyat takımının ceketini de giydiğini söyledi.

6 ocak'ta Trump destekçilerinin başkent Washington'da bulunan Kongre binasını işgal etmesiyle başlayan olaylar, aralarında bir polis memurunun da bulunduğu 5 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanmıştı.

 


The Guardian'ın aktardığına göre, muhafazakâr basın kuruluşu Townhall muhabirinin baskın sırasında çektiği görüntülerde yer alan kalabalığın içindeki bir adamın Keller olduğu ileri sürülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'de aylık yayımlanan yüzücü dergisi Swimming World de aynı iddiayı dile getiren medya kuruluşları arasında yer aldı. Derginin internet sitesinde, ismini vermek istemeyen kaynakların Keller'ın Kongre'de görüldüğünü doğruladığı ama şiddet eylemlerine karıştığına dair görüntü bulunmadığı aktarıldı.

New York Times'ın haberine göre görüntülerde Keller'ı teşhis edenler, sporcunun baskında yer almasına şaşırmadı. Bu kişiler, yüzücünün sonradan sildiği sosyal medya hesaplarında  Donald Trump'ı destekleyen birçok gönderi bulunduğunu öne sürdü.

ABD'nin spor yönetim kuruluşu USA Swimming, konuyla ilgili kendilerine yöneltilen soruları cevapsız bırakırken, Reuters'ın Keller'a ulaşma girişimi de başarısız oldu.

ABD'li yüzücü, 2000, 2004 ve 2008'deki Yaz Olimpiyatları'nda madalyalar kazanmıştı. 38 yaşındaki sporcu, 2004'te Yunanistan'ın başkenti Atena'da düzenlenen olimpiyatlarda, olimpiyat tarihinin en çok altın madalya kazanan yüzücülerinden Michael Phelps'in takım arkadaşı olmuştu.

 

Independent Türkçe, The Guardian, New York Times, Swimswam

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU