Tanya Roberts: James Bond yıldızının ölüm sebebi açıklandı

Aktris, Hollywood Hills'teki evinin yakınında köpeklerini gezdirirken yere yığılmıştı

Telvizyon yapımlarıyla adından söz ettiren Roberts, 65 yaşında hayatını kaybetti (Reuters)

Tanya Roberts'ın ölüm nedeni, erken yapılan bir duyuruyu takiben, aktrisin hayatını kaybettiği doğrulandıktan kısa bir süre sonra, halkla ilişkiler sorumlusu tarafından açıklandı.

Ölüme Bir Bakış (A View to a Killve) ve That '70s Show'un yıldızı, 6 Ocak Pazartesi akşamı Kaliforniya, Los Angeles'ta bulunan Cedars-Sinai Hastanesi'nde 65 yaşında hayatını kaybetti.

Roberts'in temsilcisi Mike Pingel, Metro'ya konuştu ve aktrisin ölümüne "böbreğine, karaciğerine, safra kesesine ve sonrasında kan dolaşımına yayılan bir idrar yolu enfeksiyonunun neden olduğunu" ifade etti.

Pingel, Roberts için online düzenlenecek bir anma töreninin kısa süre içinde duyurulacağını söyledi. Aktrisin ailesi, çiçekler göndermek yerine Roberts adına ASPCA'ya (Amerikan Hayvanlara Zulmü Önleme Topluluğu) bağış yapılmasını istedi.

Roberts'ın uzun süredir birlikte olduğu hayat arkadaşı Lance O'Brien  5 Ocak Salı günü, aktrisin vefatının neden erken açıklandığını izah etmişti.

O'Brien, Page Six'e yaptığı açıklamada, hastanedeki aktrise "yaşamının son anlarında" yaptığı ziyareti telefonda "ağlayarak" Roberts'in temsilcisine anlattığını ve bunun ardından bir iletişim kopukluğu yaşandığını belirtmişti.

O'Brien, "Bana, 'Ne oldu?' diye sordu. Ben de, 'Az önce Tanya'ya veda ettim, o güzel gözlerini son bir kez görmeliydim' dedim. Sonrasında sadece ağladım" dedi.

Halkla ilişkiler sorumlusunu "hiçbir yolla, hiçbir şekilde veya biçimde" suçlamak istemediğinde ısrar eden O'Brien, Roberts'ın öldüğüne gerçekten inandığını söyledi.

O esnada doktorlar aktristi yaşam desteğinden çıkarmış ve O'Brien'a başarma "şansının bulunmadığını" söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Victoria Leigh Blum'da doğan Roberts, 1975 yapımı korku filmi Forced Entry'de rol almadan önce, kariyerinin ilk yıllarında mankenlik yapmış ve televizyon reklamlarında oynamıştı.

En ünlü rolü, Roger Moore'un son Bond filmi Ölüme Bir Bakış'ta kötü adam Max Zorin'in (Christopher Walken) hedef aldığı Amerikalı jeolog Stacey Sutton'dı.

Roberts daha sonra, Bond kızı rolüyle ilgili bir "lanet" olduğuna inandığını söylemişti. 2015'te Daily Mail'e yaptığı açıklamada, menajerine "Bir Bond filminde rol alan kimse bir daha çalışmıyor" dediğini aktarmıştı.

Bununla birlikte Tanya Roberts, ABC'nin Charlie'nin Melekleri dizisinin 5. sezonunda bir yıl boyunca canlandırdığı Julie Rogers karakteri ve That '70s Show'da sık sık görünen Midge Pinciotti (Donna'nın annesi) rolü dahil, bir dizi televizyon performansında başarı elde etmişti.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU