ABD'nin Newark Havaalanı'nda kaynağı belirlenemeyen 4 kilo vahşi hayvan eti ele geçirildi

Yolcu daha önce eti bildirdiği için ceza almadı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, ebolayı da yabani hayvan etiyle ilişkilendiriyor (Reuters)

ABD’de yetkililer, Newark Liberty Uluslararası Havaalanı’nda bir yolcunun getirdiği yaklaşık 4 kiloluk vahşi hayvan etine el koyulduğunu duyurdu.

Gümrük ve Sınır Muhafaza Birimi (Customs and Border Protection - CBP) salı günü yaptığı açıklamada, Gana’dan gelen ABD vatandaşı yolcunun eti uzmanlara pazar günü beyan ettiğini, Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri'nin daha sonra yaptığı incelemede etin vahşi hayvanlara ait olduğunu fark edip imha edilmesini tavsiye ettiğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CBP, vahşi hayvan etinin primat, yarasa, misk kedisi veya Afrika’daki kemirgenlerden elde edilen ve çiğ ya da az seviyede işlenmiş etten meydana geldiğini belirtirken hastalık yayabileceği konusunda uyardı. Kovid-19’un da vahşi hayvan kaynaklı olduğunun altını çizen CBP, pandeminin halk sağlığı, küresel ticaret ve gıda arzı üzerindeki etkilerini hatırlattı.

 

Bush-Meat-001.jpg
(CBP)

 

New York Post'ta yer alan habere göre, CBP’nin New York biriminde saha operasyonları direktörü Troy Miller, söz konusu etlerin ülkede yasaklandığını ve kurumun derhal müdahale ettiğini belirtti.

Etin hangi hayvana ait olduğu belli değilken yolcu, daha önce bildirdiği için herhangi bir sorunla karşılaşmadı. Zira ABD’ye gizlice vahşi hayvan eti sokmaya çalışan kişiler 250 bin dolar (yaklaşık 1 milyon 800 bin TL) para cezasına çarptırılabiliyor.

 

Independent Türkçe, New York Post, Fox News

DAHA FAZLA HABER OKU