Paylan: Varlık fonuna aktarılan 75 milyonun Kanal İstanbul’a harcanacağını öngörüyoruz

HDP'li Garo Paylan "HDP olarak sosyal medya hesapların başlatılan kampanya ile bu paranın SMA hastalarına harcanmasını istiyoruz" dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ekonomi Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan partisinin İstanbul İl Örgütü’nde açıklamalarda bulundu.

2021 yılına zamlarla girildiğini söyleyen Paylan İstanbul'dan İzmir'e gidecek bir vatandaşın otoyol ve köprü ücretlerine tek yön için 500 lirayı geçen ücret ödenmesi gerekeceğini söyleyen Paylan "Kim geçebilecek bu körülerden yollardan iktidara soruyoruz" diye konuştu.

Paylan şöyle devam etti:

Yandaş müteahhitlerin işlettiği köprü ve otoyollardan dar gelirli vatandaşların geçmesinin tamamıyla hayal olmuştur.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"TÜİK bizi kandırmaya çalışıyor"

HDP olarak zamların geri alınmasını talep ettiklerini belirten Paylan, TÜİK'in enflasyonun 2020 yılında yüzde 14 oranında arttığını açıklamasını hatırlatarak "sokaktaki yurttaşlarımıza soralım, enflasyonun yüzde 14 oranında yükseldiğini soralım, gerçekten inan var mı? Yok. Alışverişi yurttaşlar yapıyor. Sarayda oturanlar gibi evden bir haber değiller. Son bir yılda yüzde yüz zam geldi. Her şey bu kadar artmışken TÜİK bizi inandırmaya çalışıyor. Enflasyonu bu şekilde göstererek, işçi emekçiye de az maaş vermek istiyorlar. Gelin hep birlikte bu oyunu bozalım. Burada büyük bir soygun var. İşçi ve emekçilerden çalıp saray, yandaş ve savaşa harcıyorlar. Bu hırsızlık ve yolsuzluğa hep birlikte itiraz etmeli, dur demeliyiz" diye konuştu.

"Varlık fonuna aktarılan 75 milyonun Kanal İstanbul’a harcanacağını ön görüyoruz"

Paylan Milli Piyango çekilişinde Türkiye Varlık Fonu'na kalan 75 milyon TL’nin Varlık Fonu’na aktarılmasıyla ilgili soruya da şu şekilde yanıt verdi:

Varlık fonuna aktarılan 75 milyonun Kanal İstanbul’a harcanacağını öngörüyoruz. HDP olarak sosyal medya hesapların başlatılan kampanya ile bu paranın SMA hastalarına harcanmasını istiyoruz.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU