İYİ Partili Ağıralioğlu: HDP'lilere Selahattin, Sırrı, Hasip, Fatma, Emine ismini çok görüyorum

Ağıralioğlu, HDP’lilerin isimlerinin anlamlarına sadakat göstermesi gerektiğini savundu

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, HDP'lilere, “Selahattin, Sırrı, Hasip, Fatma, Emine” isimlerini çok gördüğünü ifade etti.

Ağıralioğlu, "Ya sizin annelerinizin babalarınızın sizin kulaklarınıza okuduğu bu isimlerin manasına sadakat gösterin, milletin beraberliğine yürüyün ya da yaptığınız şenaate uygun isimler alın kendinize" dedi.

Habertürk'te “Gerçek Fikri Ne?” programına katılan Ağıralioğlu, “Ahmet Türk ismiyle, Ahmet peygamber efendimizin gökyüzündeki ismidir. O ismin dünyada şahikalaşmış ismini temsil eder. Ahmet Türk ismiyle insan milletine fitne olur mu? Hasip, Allah’ın sıfatlarındandır. Allah’ın sıfatını kendine isim olarak alp memleketine fitne olur mu insan? Selahattin, Türklüğün, Müslümanlığın ortak kahramanlığının ismidir. Selahattin ismiyle olur mu?" ifadelerini kullandı. 

Keskin: Irkçı milliyetçilik, artık isimlerimize de karışacaklar

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Ağıralioğlu’nun bu ifadelerinin “Irkçı milliyetçilik” anlamına geldiğini belirterek, “Irkçı milliyetçiliğiniz batsın sizin. Artık isimlerimize de karışacaklar" diye tepki gösterdi

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU