ABD'de ırkçılık: Hem öldürdüler, hem de "kurban" olarak anılmasını istemiyorlar

Zanlılar görüntüler sosyal medyada yayıldıktan sonra tutuklanmıştı

ABD'de siyahi Ahmaud Arbery'yi öldürmekle suçlananlardan Gregory ve Travis McMichael'ın avukatları, zanlılara karşı önyargı yaratacağı gerekçesiyle Arbery'nin duruşmada "kurban" şeklinde nitelendirilmemesini istedi.

Avukatlar, 30 Aralık'ta kaleme aldığı dilekçede yasal sürecin en az seviyede hata veya önyargı gerektirdiğini, "kurban" gibi terimlerin, odak noktasının kanıtlar yerine sanıklara kaymasına neden olduğunu ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avukatların mahkemeye sunduğu diğer dilekçedeyse, Arbery'nin duruşmada tek bir fotoğrafla temsil edilmesi, bunda da ailesi veya arkadaşlarıyla değil tek başına bulunması talep edilirken akrabası olmayan üçüncü bir şahsın Arbery'yi teşhis etmesi gerektiği belirtildi. Yaşanabilecek muhtemel duygusal patlamaların, jüriyi etkileyebileceği eklendi.

CNN International'ın haberine göre, Baba ve oğul McMichael'ın avukatlarının istekleri bunlarla da sınırlı değil. Duruşmaya katılan izleyicilerin istediği kıyafeti giyip sloganı atmasının anayasal hakkı olduğunu, ancak sanıkların adil ve tarafsız yargılanma hakkının kutsallığının anayasadan daha üstün olduğunu belirten avukatlar, izleyicilerin salonda "Siyahilerin Hayatı Önemlidir", "Nefes alamıyorum" gibi yazılara sahip maske takmasını ve tişört giymesinin yasaklanmasını istedi.

Ne olmuştu?

Yetkililer, Georgia'da yaşayan Arbery'nin 23 Şubat 2020'de koşuya çıktığını, 64 yaşındaki Gregory'yle 34 yaşındaki Travis McMichael'ın onu takip etmeye başladığını ve William Roderick Bryan'ın da yardımıyla yakın mesafeden silahla öldürdüğünü belirtiyor.

Gregory McMichael, 25 yaşındaki Arbery'nin çevrede yaşanan hırsızlıkların sorumlusu olduğunu düşündüğünü söylemişti. Cinayet görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasına kadar hiçbir suçlama yapılmamış, daha sonra Gregory ve Travis McMichael 7 Mayıs'ta, Bryan 22 Mayıs'ta tutuklanmıştı. Adı geçen kişiler kasten öldürme, dört kez cinayet, iki kez ağır saldırı, haksız yere alı koyma ve haksız yere alıkoymaya teşebbüsle suçlanıyor.

 

Independent Türkçe, CNN International, TMZ

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU