BAE ADNOC Dağıtım şirketi, Suudi enerji pazarına doğru genişliyor

ADNOC Dağıtım, Suudi Arabistan’daki ilk istasyonunu Aralık 2018’de Riyad-ed-Dammam karayolu üzerinde, başkentin yaklaşık 40 kilometre uzağında açtı

ADNOC, eylemin artan yakıt kar marjları, perakende ve akaryakıt dışı ürünleri yönetmeye yönelik entegre bir yaklaşım sonucunda şirket için daha fazla değer üretmesini bekliyor (Şarku’l Avsat)

Birleşik Arap Emirlileri (BAE) ADNOC Dağıtım şirketi, Suudi Arabistan’da 15 servis istasyonunun satın alınması için nihai bir anlaşma yapıldığını duyurdu. Bu durum, Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinde en büyük perakende akaryakıt pazarı olarak Suudi Arabistan’daki faaliyetlerini genişletme stratejisine olan bağlılığını gösterdi.

BAE’de tek yakıt distribütörü olan ADNOC Dağıtım, bu yeni istasyonların satın alınmasının, Suudi Arabistan’da akaryakıt perakende sektöründe de lider bir operatör olmayı hedefleyen uzun vadeli akıllı büyüme stratejisine ışık tuttuğunu belirtti. Şirket, bu faaliyetin, artan yakıt kar marjları, perakende ve akaryakıt dışı ürünleri yönetmeye yönelik entegre bir yaklaşım sonucunda, şirket için daha fazla değer üretmesinin beklendiğine dikkati çekti.

BAE şirketi, satın alma değerinin 36,7 milyon dirhem (10 milyon dolar) olduğunu belirtirken, satın almanın düzenleme onayı almayı da içeren belirli koşullara tabi olduğunu kaydetti.

Yeni servis istasyonlarının, Suudi Arabistan’ın doğu bölgesinde bulunduğunu ve hem otoyollarda hem de yerleşim alanlarında yolculara hizmet vereceğini söyleyen şirket, yeni istasyonların ADNOC Dağıtım’ın markalama standartlarına göre yenileneceğini vurguladı. Şirket, "İstasyonlar, BAE’de şirketin başarısını garantileyen benzersiz ve kanıtlanmış bir yatırım fırsatını temsil eden, perakende mağazaları da dahil olmak üzere yüksek kaliteli yakıt ikmali ve perakende hizmetleri sunacaktır" dedi.

Bu bağlamda ADNOC Dağıtım’ın Yürütme Direktörü Ahmed eş-Şamsi, "Suudi Arabistan'daki varlığımızın genişlemesi, şirketimiz için bir dönüm noktası ve kârlı büyüme stratejimizin bir parçasıdır. İlk istasyonumuzu, 2018’de açmamızdan bu yana bu genişlemeyi doğal bir gelişme olarak görüyoruz. Önümüzdeki yıllarda da varlığımızı önemli ölçüde artırmayı umuyoruz. Bu, açmayı düşündüğümüz birçok servis istasyonu kapsamındaki ilk açılıştır. Biz, ADNOC servis istasyonlarını Suudi Arabistan’da herkes için bir varış noktası haline getirirken, Suudi Arabistan ise bizim açımızdan büyük bir stratejik pazar haline gelmektedir" açıklamasında bulundu.

ADNOC Dağıtım, Suudi Arabistan’daki ilk istasyonunu Aralık 2018’de Riyad-ed-Dammam karayolu üzerinde, başkentin yaklaşık 40 kilometre uzağında açtı. Kısa süre sonra (Suudi Arabistan’ın doğusundaki) el-Ahsa bölgesinde bulunan Hufuf şehrinde ikinci istasyon açıldı. ADNOC Dağıtım'ın istasyonları satın almak için bu anlaşmayı tamamlamasıyla Suudi Arabistan’daki toplam istasyon sayısı 17’ye ulaşacak.

Aynı şekilde Ahmed eş-Şamsi, "Suudi Arabistan, Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerindeki en büyük pazar konumunda olup, başta şirketimiz gibi akaryakıt sektöründe büyük deneyime sahip olan şirketler olmak üzere birçok şirkete uygun çok sayıda fırsat açısından zengindir. Bu durum, gelecekte de genişlememize izin verecek. Şu anda ülkedeki ağımızı genişletmemizi sağlayacak birçok fırsatı ele alıyoruz. Bu büyük ve çeşitli pazar, bize bundan yararlanma ve Suudi Arabistan düzeyinde konut ve sanayi bölgelerine hizmet verme fırsatı sağlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

ADNOC Dağıtım’ın Abu Dabi Menkul Kıymetler Borsası’nda kote bir şirket olduğunu, akaryakıt dağıtımı ve perakende mağazalarının işletilmesi konusunda çalıştığını söyleyen Şamsi, 30 Eylül itibariyle 418 servis istasyonu ve 299 perakende mağazası işlettiğini vurguladı. Ahmed eş-Şamsi’ye göre ADNOC Dağıtım ayrıca, BAE’deki ticari, endüstriyel ve devlet sektörlerindeki müşterilere yakıt pazarlamacısı ve dağıtıcısı olarak görülüyor. Şirketin faaliyetleri, 2018 yılında Suudi Arabistan’da iki servis istasyonunun açılmasıyla uluslararası düzeyde genişledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU