26 gün yayında kalabildi: Olay TV, gazetecilerin alkışlarıyla siyaha düştü

Kanalın genel yayın yönetmeni Sarılar, yaptıkları yayınlarla birtakım mahfilleri rahatsız ettikleri gerekçesiyle kapandıklarını bildirdi

Fotoğraf: Olay TV

Kanalın Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, Olay TV’nin kapanacağını belirterek, “Zannediyorum habercilik anlayışımız ve yaptığımız yayınlarla birtakım mahfilleri rahatsız ettik” dedi.

Sarılar, canlı yayında Nevşin Mengü'nün sorularını yanıtladı. 

Sarılar, kanalın patronu Cavit Çağlar'ın kendisine "Bana iktidardan çok ağır baskı var, devam edemeyeceğim. 'Başka bir kadro ile devam et' baskısı gördüm" dediğini aktardı.

Birçok siyasetçiye ekranlarında yer verdiklerini belirten Sarılar, Olay TV'nin bütün yayın haklarının Çağlar'da olduğunu bildirdi.  

"Bu habercilik anlayışıyla devam edeceğiz" diyen Sarılar, Hüseyin Köksal'ın görüşmelerini sürdürdüğünü ifade etti. 

Sarılar'ın açıklamalarının ardından Olay TV, 26 gün yayında kaldıktan sonra gazetecilerin alkışlarıyla siyaha düştü.

Siyasilerden tepki

Kanalın kapanması birçok siyasinin de tepkisine neden oldu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kanalın siyah ekranını Twitter hesabından paylaşarak, "Ülkemiz bu karanlığı hak etmiyor. Aydınlığı mutlaka getireceğiz!" dedi.

 CHP'li Veli Ağbaba, yaşananları "Adı konulmamış bir faşizm düzeni" sözleriyle niteledi. 

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kanala dün akşam konuk olduğunu ifade ederek "Olay TV‘nin ekranına düşen karanlık, basın özgürlüğünü kısıtlayanların görüntüsüdür. Korkma, susma, #KonuşTürkiye" diye paylaşım yaptı. 

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ise, "Olay TV’nin iktidar baskısı sonucu daha bir ay olmadan kapanması, demokrasimiz adına utançtır!" diyerek, "Neden korkuyorsunuz bağımsız gazetecilerden? Unutmayın sadece şaibeli işleri olan, kirli ilişkiler ağına bulaşan, yalanlarla insanları kandıranlar korkar basından!" tepkisini gösterdi. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise kanalın kapatılmasına, "Yasaklarla mücadele edeceğiz diyerek iş başına gelen bir iktidarın döneminde, Olay TV‘nin sadece 26 gün yayın hayatına devam edebilmesi ve akabinde baskılar sonucu ekran karartması; ülkemizin siyasi tarihine utanç sebebi olarak geçmiştir" sözleriyle tepkisini gösterdi. 

Karamollaoğlu, "Basının özgür olmadığı, gazetecilerin hapsedildiği, fikirlerin rahatlıkla ifade edilemediği bir ülkenin kalkınması da ilerlemesi de mümkün değildir" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU