İBB'nin "minibüs ve dolmuşları taksiye dönüştürme" projesi UKOME toplantısında reddedildi

İBB yönetiminin İstanbul’da taksiye dönüşmek isteyen bin minibüs ve dolmuş için hazırladığı teklif, UKOME toplantısında kabul edilmedi

Fotoğraf: AA

Avrasya Gösteri Merkezi'nde gerçekleşen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında minibüs ve dolmuştan taksiye dönüşmek isteyen bin taksi plakası teklifi görüşüldü.

Toplantıda teklifinin oylanması öncesinde tartışma yaşanırken, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, teklifin kanuna hukuksuz, adaletsiz, kanuna aykırı olduğunu ve kabul etmediklerini söyledi.

Minibüs esnafı ise mağdur olduklarını ve bu kararın oybirliği ile kabul edilip adaletli bir karar alınmasını talep etti.  Bakanlık temsilcileri teklifin alt komisyona sevk edilip ayrıntılı incelenmesini önerdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İBB temsilcileri ise, konunun aylardır gündemde olduğunu ve ayrıntılı olarak incelendiğini söyledi.

Teklif yapılan oylamayla birlikte reddedildi.

Toplantıyı yöneten İBB Genel Sekteri Can Akın Çağlar, ”Konu 4 aydır gündemde, 5 bin taksi teklifinden ayırıp getirin denilmişti,  yine karar çıkmadı. Bir sonraki toplantıda yeniden görüşülsün”  dedi.

Ne olmuştu?

En son kasım ayında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlık ettiği toplantıda 6 bin yeni taksi düzenlemesi teklifi üçüncü kez reddedilmişti. 
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU