Bakan Koca, Gaziantep’te hastane yangınının çıkış nedenini açıkladı

"Yüksek akımlı oksijen vermek üzere kullandığımız bir cihazdan kaynaklanan sorunla yangının çıktığını biliyoruz"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , Gaziantep'te 9 kişinin öldüğü yangına ilişkin SANKO Üniversitesi Özel Sani Konukoğlu Hastanesinde incelemelerde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İncelemenin ardından Bakanlar basın açıklaması düzenledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep'teki hastane yangınına ilişkin, "Özellikle yoğun bakımda bizim yüksek akımlı oksijen vermek üzere kullandığımız bir cihazdan kaynaklanan sorunla yangının çıktığını biliyoruz" açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Koca, "Olayla ilgili hem Başsavcılık hem biz Bakanlık olarak anında müfettiş görevlendirmesi yaptık" dedi.

 Fahrettin Koca, "Müdahale etmeye çalışan 16 personelin de yangından etkilendiğini gördük. Bununla ilgili 7 personelin yoğun bakımda yakın takibi yapılmakta" ifadelerini kullandı.

Koca, "Herhangi bir sorun ve aksaklık, kusur tespit edildiğinde, yapılması gereken her neyse yapılma noktasında kararlı olacağımızdan vatandaşlarımız emin olsun" şeklinde konuştu.

Abdülhamti Gül: Vatandaşlarımız müsterih olsun

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını ve 2 savcının  görevlendirildiğini belirten Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise, “2 savcımız süreci tüm yönleriyle takip etmekte, süreci titiz şekilde soruşturmaktadır. Bir bilirkişi heyeti oluşturulmuştur. Konusunda teknik olarak uzman bu heyetin incelemeleri yapılmıştır. Süreç, hızlı ve titiz şekilde başsavcılık tarafından yerine getirilmektedir” dedi.

“İnsan canı en değerli ve aziz varlıktır. Buna yönelik bu süreçle ilgili ihmal veya farklı bir konu varsa olay tüm gerçekliğiyle araştırılacaktır” diyen Gül, idari ve adli anlamda tüm kurumların gereken ne varsa yapacaklarını belirterek, “Vatandaşlarımız müsterih olsun. Bu konuda tüm çalışmalar titiz şekilde sürecektir" diye konuştu.

Yangında ölenlerin cenazeleri ailelerine teslim ediliyor

Öte yandan yangında hayatını kaybedenlerden 8'inin cenazesi Gaziantep Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsi ve işlemlerin ardından ailelerine teslim edildi.

morg.jpg
Yangında hayatını kaybeden 8 kişinin cenazeleri, Gaziantep Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsi ve işlemlerin ardından ailelerine teslim edildi / Fotoğraf: İHA

 

Ölenlerden birinin ise cenazesinin yapılacak olan DNA testinin ardından ailesine teslim edileceği öğrenildi.

Öte yandan cenazelerden 6'sı Gaziantep'te, 2'si Siirt'te, 1'i ise Kahramanmaraş'ta defnedilecek.

 

Independent Türkçe, AA, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU