Japonya'da doğan dev pandanın babası kendi rekorunu kırdı

Yavrunun sağlık durumu epey iyi

Japonya’nın Wakayama eyaletindeki hayvanat bahçesinde erkek bir dev panda yavrusu doğdu. Bu sayede yavrunun Eimei adlı 28 yaşındaki babası, kendisine ait esaret altında doğal yolla bir yavruya sahip olan en yaşlı dev panda olma rekorunu kırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Shirahama kasabasındaki hayvanat bahçesinde 22 Kasım’da doğan pandanın boyunun 20,5 santimetre, kilosununsa 157 gram olduğu açıklandı. Hayvanat bahçesinin müdür yardımcısı ve panda bakıcısı Tatsuko Nakao, yavrunun sağlık durumunun epey iyi olduğunu ifade etti. 20 yaşındaki anne Rauhin’in sağlık durumu da yavrusu gibi iyi.

The Japan Times'ın haberine göre, söz konusu doğumla ikili beraber dünyaya getirdikleri 10. yavrularına kavuştu. 2018 Ağustos’undaki bir önceki doğumda dişi yavru Saihin dünyaya gözlerini açmıştı.

Çin, nesli tükenme tehlikesi altındaki pandaları koruma girişimleriyle biliniyor. Hayvanat bahçesinin bulunduğu Adventure World adlı park da pandalar konusunda Çin’le birlikte çalışıyor ve hayvanlar, tamamen büyüdüğünde Çin’e gönderiliyor.

Daha önceki doğumlarda Çin, doğuma yardımcı olması adına kendi uzmanlarını hayvanat bahçesine göndermişti ancak bu destek, Kovid-19 pandemisi sebebiyle bu sefer mümkün olmadı.

Hayvanat bahçesinin direktörü Imazu Koji, Çin’den kimsenin gelmemesi sebebiyle personellerin endişelendiğini ifade etse de doğum sırasında Çin’den çevrimiçi tavsiye alan ekip yavruyu başarıyla dünyaya getirdi.

Bununla birlikte Eimei, söz konusu rekoru ilk olarak 2014’te ele geçirmişti. 2019’un Kasım’ına kadar Eimei’nin 22 torunu ve üç de torununun çocuğu dünyaya gelmişti.

 

Independent Türkçe, The Japan Times, The Asahi Shimbun, NHK World

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU