Karamollaoğlu’ndan Demirtaş açıklaması: Böyle hukuk olur mu?

Saadet Partisi lideri Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı adayı olduğunu ve hapishaneye TRT ekibi gönderildiğini hatırlattı

Fotoğraf: Olay TV

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, tutukluluğunun dördüncü yılını geride bırakan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında açıklamalarda bulundu.

Karamollaoğlu, “Demirtaş, Cumhurbaşkanı adayı oldu engel olmadılar. Hapishaneye TRT ekibini gönderdiler, kanunen onun konuşmalarını dışarıya yansıttılar ama tutuklu olmasından vazgeçmediler. Ben Demirtaş’ı hiç tanımadım. Hiç bilmem. Ama bu hukuk mu? Böyle hukuk olur mu?” dedi.

Saadet Partisi lideri, Olay TV ekranlarında yayınlanan Siyaset Günlüğü’nün konuğu oldu.

Demirtaş’ı tanımadığını ifade eden Karamollaoğlu, “Demirtaş, Cumhurbaşkanı adayı oldu engel olmadılar. Hapishaneye TRT ekibini gönderdiler, kanunen onun konuşmalarını dışarıya yansıttılar ama tutuklu olmasından vazgeçmediler. Ben Demirtaş’ı hiç tanımadım. Hiç bilmem. Ama bu hukuk mu? Böyle hukuk olur mu?” dedi.

Saadet Partisi lideri şöyle devam etti:

Demirtaş teröristse cezasını mahkemeler verir onlar da uygularlar. Niye mahkemelerden bu karar çıkmıyor ben de onu anlamıyorum. Ben bunu söylediğim zaman beni de onunlan beraber diye ilan ediyorlar. Bunlar Allah’tan korkmaz. Böyle bir vebal olur mu?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU