Davutoğlu'ndan Bakan Soylu'ya: Bizi terör örgütleriyle yan yana zikretme hadsizliği yapanlara sesleniyorum

Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu "Bir daha bu nefret dilini kullananların bu ülkede siyaset yapma güçleri, mecalleri kalmayacak" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Teşkilat İstişare Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında esnafa bin liralık destek verilmesini eleştiren Davutoğlu "Tek başına çalışan birine de, yüz kişiye istihdam sağlayan bir restorana da 1000 lira hibe veriyorlar. Allah aşkına bunun mantığı nedir? Bu nasıl bir adalet anlayışıdır?" diye konuştu.

Esnafa destek konusunda Almanya’yı örnek gösteren Davutoğlu şöyle devam etti:

Hani Avrupa'nın bize gıpta ettiğini iddia ediyorlar ya, bakın Almanya ne yaptı? Kapanma kararı aldı ve esnafın sabit giderlerinin yüzde 90'ını karşılayacak şekilde bir ayda 11 milyar euro karşılıksız hibe desteği açıkladı. Bizimkilerin 3 ayda 500 milyon euroyu bulmuyor. Bu şartlarda verilen kredi zulümdür. Çünkü bir müddet sonra önüne gelecektir. Borçların ödenme günü geldiğinde o esnafın ne çektiğini ben bilirim.

Berat Albayrak’a sert sözler

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu konuşmasına "Siz 9 ay içinde Hazine'nin bütün kaynaklarını, ihtiyat akçesini, döviz rezervlerini bir cahil Ekonomi Bakanı'nın fantazileriyle tüketirseniz sonunda esnafınıza işte böyle devede kulak olmayan şeyler verirsiniz. Bütçe açığı 245 milyar liraya çıktı. 245 milyar lira bütçe açığı olan yerde esnafa 5 milyar desteği destek zannediyorlar. Peki nereye gidiyor bu bütçe açıkları? Nereye gitti bu para?" ifadeleriyle devam etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Rantiyeci 3-5 müteahhitin yanında mısınız?"

Toplam tarımal desteğin 22 milyar lira müteahhitlere Kamu Özel İşbirliği üzerinden ödenen paranın ise 30 milyar lira olduğunu hatırlatan Davutoğlu "Nasıl bir adalet anlayışı bu? Türkiye'nin bütün çiftçilerine 22 milyar vereceksiniz, 5 müteahhite 30 milyar vereceksiniz. Türkiye'nin kanını tükettiler.Siz kimin yanındasınız? Rantiyeci 3-5 müteahhitin yanında mısınız, halkın yanında mısınız? Faiz lobisinin yanında mısınız, faizin sömürdüğü halkın yanında mısınız?" diye konuştu.

Davutoğlu asgari ücretten bütün vergi ve kesintilerin kaldırılması ve asgari ücretin net olarak 3.300 Türk Lirası olması çağrısında bulundu.

Bakan Soylu'ya tepki

İçişleri Bakanı Soylu’nun "Onlardan PKK'ya ne deva olur, ne de gelecek olur" ifadelerine tepki gösteren Davutoğlu şunları kaydetti:

İçişleri Bakanı'nın bize dönük olarak Meclis'te ifadeleri bugünkü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden açık bir sapmadır ve siyaset yapacaksa bunu doğru bir zeminde doğru bir yöntemle yapmak zorundadır.

Bizi terör örgütleriyle yan yana zikretme hadsizliği yapanlara sesleniyorum, o mücadeleyi biz verdik. Ama vatandaşlarımızın kalbini kırmadan verdik, kimseyi ötekileştirmeden verdik, vatandaşlarımızla birlikte omuz omuza verdik.

Hangi etnik ve mezhebi kökenden, inançtan düşünceden olursa olsun bütün vatandaşlarımızla birlikte öyle bir demokratik Türkiye kuracağız ki bir daha bu nefret dilini kullananların bu ülkede siyaset yapma güçleri, mecalleri kalmayacak!

Bakan Soylu ne demişti?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde Meclis'te yaptığı konuşmada "Nereden zuhur ettiği belli olmayan dünün acizlerinin, yeni partilerinin karşı mahalleye yaranmak için yaptıkları açıklamalar yargıya 'sopa' diyerek itibarsızlaştırmaya çalışmaları bize sökmez. Onlardan PKK'ya ne deva olur, ne de gelecek olur" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU