TikTok'tan sahnelere: Ratatouille'un müzikali geliyor

Hayranların yarattığı ve viral olan içerik profesyonel bir prodüksiyonla yeniden ortaya konacak

Ratatoille yayımlandığı dönemde hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden olumlu yorumlar almıştı (Walt Disney Pictures)

Ratatouille'un müzikal versiyonunu ortaya koyan kısa TikTok videosu sadece birkaç hafta önce yayımlanmasına karşın, orijinal videoya içerik eklemeye başlayan başka kullanıcılar sayesinde sosyal medyada dalgalanmaya yol açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ratatouille yapan sevimli bir farenin parodisi olarak başlayan akım TikTok kullanıcılarının "Ode to Remy" (Remy'ye Övgü) ve "Trash is Our Treasure" (Çöp Bizim Hazinemizdir) gibi görece yaratıcı çalışmalar ortaya koymasıyla insanların gündelik uğraşları arasında bakmalarının ötesinde ilgi çekerek sağlam bir proje halini aldı. Tüm viral sansasyonlar gibi Ratatouille: TikTok Müzikali de online mecrada isim yaparak sosyal medyada patlamaya neden oldu. Şimdiyse profesyonel bir prodüksiyonla yeniden üretilecek.

Screen Rant'in haberine göre Seaview Productions, Ratatouille: TikTok Müzikali'nin filme dönüştürülmüş halini hazırlayacak. Proje, 1 Ocak'ta TodayTix üzerinden Türkiye saatiyle 03.00'da yayımlanacak. Etkinlik, pandeminin etkilediği Broadway sezonuna uyum sağlamakta zorlanan oyuncuları ve sahne arkası çalışanlarını destekleyen yardım kuruluşu "The Actors Fund" (Aktörler Fonu) yararına gerçekleştirilecek. Oyuncular, yaratıcı ekip ve prodüksiyon detayları gibi daha fazla ayrıntı, yayımlanma tarihine doğru açıklanacak.

 

 

Seaview Productions CEO'su Greg Noble, "Yaratıcı işbirliğine açılan yeni kapılar bulmak hiç şu anda olduğundan daha zor olmamıştı" dedi.

Pandemi sonucu dijital etkileşim manzarası değişirken, yeni neslin yaratmaya devam etmek için nasıl sosyal medyaya yöneldiğini görmek ilginç. Bu özellikle, fazla bir ciddiyetle başlamayan bir müzikal olan ama şimdi TikTok'un ötesine geçerek The Actors Fund aracılığıyla diğer sanatçılara yarar sağlayan Ratatouille projesi için geçerli. TikTok, 2007 Disney-Pixar yapımı filmi hayata döndürerek genç nesilleri birbirine bağladı.

İnsanlar tecritteyken bile yaratıcılık duraksamazken, Ratatouille: TikTok Müzikali'nin 1 Ocak'taki ilk gösterimi 72 saat boyunca internet üzerinden izlenebilecek.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

DAHA FAZLA HABER OKU