Dünyanın yayını devam eden en uzun dizisi Coronation Street 60. yılını kutluyor

Diğer pek çok yapım gibi koronavirüs pandemisi Coronation Street'in de çekimlerini aksatmıştı

Coronation Street'in zamansal açıdan rakibi olan BBC'nin radyo programı 69 yıldır yayın hayatına devam ediyor (ITV)

Dünyanın en uzun soluklu televizyon dizisi, Britanya’da işçi sınıfının gündelik hayatını konu alan Coronation Street sosyal değişimlere ve salgına meydan okuyarak ekranlardaki 60. yılını kutluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bangkok Post'un haberine göre dizinin yıldönümü için hazırlanan özel etkinlikler ve materyaller arasında karakterlerin yer aldığı pullar, parlamentoda bir tartışma ve katedral çanlarının çalınması yer alıyor. 

İngiltere’nin kuzeyindeki Weatherfield adlı kurgusal bir kasabasa bir köşe başı dükkanı ve pub etrafında şekillenen dizi ilk olarak 7 Aralık 1960’da yayımlanmıştı. 

Yayımlanmaya başladığı dönemde yalnızca birkaç ay sürmesi beklenen dizi, gün geçtikçe daha popüler hala geldi. Dizi uzun zamandır Arnavut kaldırımlı sokakları ve nostaljik müziğiyle ITV’nin en sevilen yapımlarından biri. 

Kısaca "Corrie" olarak da bilinen dizi her ne kadar en uzun soluklu dizi unvanını elinde tutsa da BBC’nin 69 yıllık radyo programı The Archers’ın gerisinde kalıyor. 

 

 

Bununla birlikte fazlasıyla İngiliz kimliğine sahip dizinin uluslararası izleyicileri de mevcut. Coronanation Street 1960’lardan bu yana Kanada’da da yayımlanıyor. 

Öte yandan koronavirüs pandemisi Coronation Street’in de Mart’tan Haziran’a kadar ertelenmesine neden olmuştu. Çekimler yeniden başladığındaysa karakterleri daha yakından gösterecek şekilde kamera hileleri kullanıldı. 

 

Independent Türkçe, Bangkok Post

DAHA FAZLA HABER OKU