İran'dan Venezuela'ya bugüne kadarki en büyük tanker filosu: 10 gemi yola çıktı

Gemilerden bazılarının yakıtlarını boşaltmalarının ardından, ABD yaptırımlarının zor durumda bıraktığı bu Güney Amerika ülkesinin ham petrol ihracına da destek vereceği ifade ediliyor

İran, Venezuela'ya yakıt desteği vermek için zaman zaman gemi gönderiyor (AA)

İran, ABD'nin sert yaptırımlar uyguladığı Venezuela'ya bugüne kadar görülmüş en büyük tanker filosunu gönderiyor.

Tesnim Haber Ajansı'nın Bloomberg'den aktardığı habere göre İran, Güney Amerika ülkesinin karşı karşıya bulunduğu "felç edici" yakıt sıkıntısını atlatmasını sağlamak için şimdiye kadarki en büyük tanker filosunu Venezuela'ya gönderiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuyla ilgili bilgi sahibi olan ancak isimlerini paylaşmak istemeyen kişilerin verdiği bilgiye göre, yaklaşık 10 taşıttan oluşan filodaki gemilerden bazılarının, akaryakıtı boşalttıktan sonra Venezuela ham petrolünün ihraç edilmesine de destek vereceği ifade ediliyor.

Haberde ekim ayı başlarında üç gemiyle gönderilen son İran akaryakıt sevkiyatlarının tükenmek üzere olduğu vurgulanırken, bu durumun benzin istasyonlarında saatler süren kuyruklarla birlikte ülke çapında daha fazla kıtlık riskine yol açtığı kaydediliyor.

Seyir halindeki mevcut filonun, mayıs ayında ABD Donanması'nın devriye gezdiği Karayip Denizi'ni geçerek uluslararası gözlemcileri şaşırtan ilk filonun iki katına karşılık geldiği ve varışında Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından karşılanacağı aktarılıyor.

ABD'nin, devlet petrol şirketi Petroleos de Venezuela'ya (PDVSA) yaptırım uygulaması, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) bu üyesinde ciddi seviyede yakıt sıkıntısına yol açıyor.


Independent Türkçe, Tesnim Haber Ajansı

DAHA FAZLA HABER OKU