Marketten alınan ürünlerin dezenfeksiyonunu anlatarak viral olan doktor: Biraz abartmışım

ABD'li hekim, artık ellerini yıkamayı yeterli bulduğunu söyledi

Doktor videoda "Vakit kaybı gibi göründüğünün farkındayım. Ama doğrusu bugünlerde insanların elinde biraz daha fazla zaman var" demişti (Facebook)

Michigan eyaletinden Dr. Jeffrey VanWingen, pandeminin başlarında Facebook'tan bir video paylaşarak marketten alınan ürünlerin nasıl dezenfekte edilmesi gerektiğini anlatmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Grand Rapids Aile Hekimliği Uzmanları mensubu VanWingen, videoda ürünlerin üç gün dışarıda bekletilmesi gerektiğini söylemişti.

VanWingen'la yapılan söyleşide viral olan video paylaşımıyla ilgili şu anda neler düşündüğü soruldu.

Doktor şunları söyledi:

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH), koronavirüsün yüzeylerde üç günden fazla yaşayabileceğine, buradan havaya karışarak ya da temasla yayılabileceğine dair birtakım veriler yayımlamıştı. Ben de tüm olasılıkları göz önünde bulundurmam gerektiğini düşündüm. 

Video sonrasında hastalarının kendisine nasıl tepki verdiğinin sorulması üzerine de VanWingen, şöyle devam etti:

Birkaç kişi ofisimi aradı ben de elimden geldiğince yardımcı oldum. Herkese destek olmaya çalışıyorum ama gün 24 saat maalesef.

Doktor ayrıca videonun viral olmasının bilgi vermesinden değil, izleyenler arasında korku yaratmasından kaynaklandığı konusunda da endişelerini dile getirdi.

Bu videoyu çektikten kısa süre sonra nesnelerden bulaşın, virüsün yayılmasını hızlandıran öncül bir unsur olmadığına ilişkin araştırmalar yapıldı. Benim tek amacım zaten insanlara yardım etmekti. YouTube'daki yorumları da okudum, çoğu olumluydu. Öte yandan, bilginin çok çabuk evrilip yayıldığı internet ortamında, sözkonusu bilgiyi güncelleyemediğinizde eliniz kolunuz bağlı kalıyor.

VanWingen, artık marketten aldığı ürünleri doğrudan buzdolabına ve çekmecelere yerleştirdikten sonra ellerini yıkadığını, bunu yeterli bulduğunu ekledi.

 


Independent Türkçe, Slate

DAHA FAZLA HABER OKU