Marvel, Thor'un çekici Mjolnir'in güçlerinden birini unutmuş

Mjolnir'in güçlerinin tamamı Marvel Sinematik Evreni tarafından keşfedilmiş değil

Chris Hemsworth, yeni Thor filmi öncesi yaptığı vücut çalışmasının fotoğrafını Instagram hesabından paylaşmıştı (Marvel/Disney)

Marvel Sinematik Evreni’nde Thor, şu ana kadar Mjolnir’i farklı kötü kahramanlarla savaşmak, gök gürültüsü çıkarmak ve uçmak için kullandı ancak Odin’in bahsettiği ve Mjolnir’in şu ana kadar kullanılmamış bir başka özelliği daha var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Thor’daki taç giyme töreni sahnesinde Odin, Mjolnir’i anlattığı bir konuşma yapıyor. Bu konuşmada Odin, Mjolnir’in nereden geldiğini, yok edici bir silah olarak ve “inşa edici bir araç” olarak benzersiz olduğundan bahsediyor. Odin’e göre bu özellikler onu bir krala eşlik edebilecek bir arkadal haline getiriyor. 

Screen Rant'in haberine göre Marvel Sinematik Evreni’nde Majolnir, savaşmak ve yok etmek amacıyla sayısız kez kullanıldı fakant Odin’in konuşmasındaki "inşa edici bir araç" atfını akla getirecek herhangi bir kullanım söz konusu olmadı. 

Çizgi romanlarda Thor bu özelliği defalarca kullanmıştı. Örneğin Thor, Asgard’ı Oklahoma’da Mjolnir’i sallayarak yeniden inşa etti. Bir başka seferindeyse yeni bir zırh takımı yapmak için çekici kullandı.

 

 

Her ne kadar Thor, Yenilmezler: Ultron Çağı’nda (Avengers: Age of Ultron) Mjolnir’i Vision’ı hayata geri getirmek için kullansa da pek çok Marvel hayranı bunun bir inşa etme eylemi olduğunu düşünmüyor. Ancak "inşa etme" ifadesinin yorumlanmasına bağlı olarak bunun “güven, barış ve güvenlik inşa etme” anlamına geleceğini düşünmek de mümkün. 

Mjolnir inşa eden bir araç olarak şu ana kadar kullanılmadı ve yeni Thor filmi Thor: Love and Thunder, Mjolnir’i farklı biçimde tasvir etmek için bir fırsat olabilir. 

Bahsi geçen filmin yönetmenliğini Taika Waititi yapacak ve filmde Chris Hemsworth, Tessa Thompson ve Natalie Portman gibi yıldız isimler yer alacak. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU