Rusya'nın Sputnik V aşısının fiyatı belli oldu

Sputnik V Rusya'da ücretsiz yapılacak. Diğer ülkelerde ise 20 doların altında bir ücretle piyasaya sürülecek

Fotoğraf: AFP

Rusya'nın iki dozluk Sputnik V koronavirüs aşısının uluslararası piyasalarda kişi başına 20 dolardan daha aza mal olacağı, Rus vatandaşları için ise ücretsiz olacağı açıklandı

Açıklama, Sputnik V resmi Twitter hesabından yapıldı.

 

Rusya'nın RDIF varlık fonunun başında bulunan Kirill Dmitriev da yaptığı açıklamada, Moskova yönetiminin gelecek yıl hem yurtiçinde hem de yurtdışında 1 milyar dozdan fazla aşı üretmeyi hedeflemesinden dolayı Sputnik V aşısının rakiplerine göre daha ucuz olacağını belirtmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

RDIF ve Gamaleya National Center'ın açıklamasına göre, 39 doğrulanmış vaka ve her iki doz aşıyı da olan 18,794 hastadan elde edilen yeni klinik test verilerine göre, Sputnik V aşısının 28. günde %91.4 etkili, 42. gündeyse %95'in üzerinde etkili olduğu görüldü.

AB anlaşma imzalamıştı

Koronavirüse karşı birlikte aşı geliştiren ABD'li Pfizer ve Alman BioNTech şirketleri ile Avrupa Birliği (AB) arasında 300 milyon doz aşı karşılığında 4,65 milyar euroya anlaşma imzalanmıştı. Aşı iki doz halinde uygulandığından, maliyeti 31 euroya (yaklaşık 280 Türk lirası) denk geliyor. 

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU