İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul paylaşımı: En güzel 'Devlet Projesi' yarınlara doğayla dost, aydınlık şehirler bırakmaktır

İmamoğlu’na İçişleri Bakanlığı tarafından 'Kanal İstanbul' ile ilgili eleştirileri nedeniyle, inceleme başlatılmıştı. İmamoğlu sosyal medya hesabından bir video paylaştı

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul’un kente vereceği zarara ilişkin olarak hazırlanan bir animasyonu, sosyal medya hesabından "En güzel 'Devlet Projesi' yarınlara doğayla dost, aydınlık şehirler bırakmaktır” mesajıyla paylaştı.

İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın 'Kanal İstanbul' ile ilgili eleştirileri nedeniyle, 'devlet projesine karşı çıktığı' gerekçesiyle inceleme başlatmasından sonra sosyal medya hesabı üzerinden bir video yayınladı.

İmamoğlu, beton üzerinden yapılan eleştirilerin olduğu ve İstanbul’un gösterildiği videoyu "En güzel 'Devlet Projesi' yarınlara doğayla dost, aydınlık şehirler bırakmaktır. Eylül uyusun, siz uyanın" mesajıyla paylaştı.

Akşener açıklamıştı

İYİ Parti lideri Meral Akşener, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın Çalar Saat programına katılmış İmamoğlu hakkında Kanal İstanbul'a karşı çıktığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul Büyükşehir Belediye Sözcüsü Murat Ongun da Akşener’in açıklamalarının ardından Twitter hesabından konuya ilişkin bir paylaşımda bulunmuştu:

Ongun paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

T.C. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında 'Ya Kanal Ya İstanbul' 'Kanal İstanbul’a Kimin İhtiyacı Var' afişleri ile ilgili olarak inceleme başlatıldığı tebliğ edilmiştir. Bu inceleme kapsamında afişlerin Anayasa'nın 104., 123. ve 127. maddelerinde belirtilen 'İdarenin bütünlüğü ilkesine ve devlet politikasına kamu kaynağı kullanılarak muhalefet edilmesinin mümkün olmadığı' iddialarıyla yazılı ifadesinin 7 gün içinde verilmesi istenilmiştir.

İçişleri: Mülkiye Müfettişi görevlendirilmiştir

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise "Devlet Projesi olarak uygulamaya konulan Kanal İstanbul Projesi aleyhine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kurumsal kimliği kullanılarak afişler bastırılması ve şehrin değişik yerlerine astırılması üzerine 17.08.2020 tarihli onay ile konunun araştırılması, gerekiyorsa sorumlular hakkında ön inceleme yapılması amacıyla Mülkiye Müfettişi görevlendirilmiştir" ifadeleri yer almıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU