315 drone'dan sıradışı şov: Güney Kore hükümeti halka teşekkür etti

Güney Kore'deki drone gösterisi başkent Seul'daki herkesin ilgisini çekti

Güney Kore'nin başkenti Seul'de devlet, yurttaşlara koronavirüs önlemlerine uydukları için teşekkür etmek amacıyla 300’den fazla drone'la hava gösterisi yaptı.  

Cuma günü düzenlenen gösterinin pandemi döneminde yurttaşlara "huzur ve umut" mesajı verdiği belirtildi.

315 drone senkronize bir ışık gösterisi sundu. Gökyüzünde çizilen şekiller arasında koronavirüs modeli ve maske takan sosyal mesafeli insanlar da dahil salgınla ilişkili birçok figür yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca hükümetin salgın döneminde ekonomiyi yeniden inşa etmek için oluşturduğu “Yeni Kore Anlaşması”da gösteride kutlandı. 

Sivil Havacılık Dairesi Bakan Yardımcısı Kim Sang-do, açıklamasında “Umarım bu drone gösterisi, pandemiden ötürü bithap düşmüş halkımız arasında bir umut ve neşe kaynağı olur” dedi.
 


Açıklamada gösterinin, Seul halkına koronavirüs önlemlerine uydukları ve salgının yayılmasını önledikleri için teşekkür etmek amacıyla düzenlendiği belirtildi.

Benzer bir gösteri temmuzda şehirdeki Han Nehri üzerinde düzenlenmiş, kalabalık halde toplanılmasının önüne geçmek için önceden duyuru yapılmamıştı .

Bu seferse 1988 Yaz Olimpiyatları’nın başlangıcının yapıldığı parkın üzerinde düzenlenen gösteri için önceden duyuru yapıldı.
 


Güney Kore’nin pandeminin yayılmasını en baştan önlemek için aldığı acil önlemler uluslararası kamuoyunun takdirini toplamıştı.

Bu sayede ülke toplu sokağa çıkma yasakları uygulamamış ve ekonomisinin salgının en kötü krizlerinden korumayı başarmıştı.

Öte yandan, son günlerde ülkede belirli oranlarda günlük vaka artışı tespit ediliyor. En son cuma günü 191 yeni vaka açıklanmıştı.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU